သရက္ပ်ဥ္ေမႊးေမႊးေလး ျပဳလုပ္နည္း

ပိုလၽွံေနတဲ့ သရက္သီးမွည့္ေတြ အေလအလြင့္မရွိေစဖုိ႔ သဘာဝသရက္ႏွစ္ေလးေတြနဲ႔ စားလိုက္ရင္ လန္းဆန္းၿပီး ေမႊးႀကိဳင္ေနတဲ့ သရက္ပ်ဥ္ပ်ဥ္ေမႊးေမႊးေလး ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သရက္သီးအမွည့္
၂။ ဆီ

ျပဳလုပ္ပံု
၁။ သရက္သီး အမွည့္ မ်ားအား အခြံခြာ၊ အေစ့ဖယ္ သရက္သီးအသားမ်ားသက္သက္ကို Blender ႀကိတ္စက္တြင္ထည့္ႀကိတ္ပါ။
၂။ ရလာသည့္ သရက္သီး အႏွစ္မ်ားအား ဒယ္အိုးအတြင္း ထည့္ႀကိဳ အဆက္
မျပတ္ ေမႊေပးပါ။
၃။ သရက္သီး အႏွစ္မ်ား ပ်စ္လာပါက လင္ဗန္းတြင္ ျဖန္႕ခင္းထည့္၊ အေအးခံၿပီး
ေနပူပူတြင္ ၂ရက္ခန္႕ ေနလွန္းေပးပါ။
၄။ သရက္ပ်ဥ္ မ်ား ျပန္ခြာသည့္ အခ်ိန္တြင္ လြယ္ကူၿပီး သရက္ပ်ဥ္မ်ား ကပ္
မေနေစရန္ လင္ဗန္းတြင္ ဆီအနည္းငယ္ သုတ္လိမ္းထားရန္ လိုအပ္ပါတယ္။
၅။ သရက္ပ်ဥ္မ်ား ေျခာက္ေသြ႕သြားပါက တာရွည္အထားခံေစရန္ ထုတ္ပိုး သိမ္းဆည္း ၿပီး ႏွစ္ေပါက္စားေသာက္လို႕ရပါတယ္။

ၿပီးေတာ့ သရက္ပ်ဥ္၊ သရက္သီးစားေပးလုိ႔ ရရွိေစမဲ့ က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ိဳးေတြက…

၁။ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။
၂။ မ်က္စိက်န္းမာေရးကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
၃။ အစာေျခစနစ္ကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
၄။ ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါသည္။
၅။ မွတ္ဥာဏ္စြမ္းရည္ကို တိုးတက္ေစပါသည္။
၆။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ လိုအပ္တဲ့သံဓာတ္ကိုေပးစြမ္းနိုင္ပါသည။္
၇။ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
၈။ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါသည္။
၉။ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ေေလ်ာ့က် ေစပါသည္။
၁၀။ ဝက္ၿခံမ်ားကိုသက္သာေစၿပီး အသားအရည္ကို ၾကည္လင္ေစပါသည္။

[ Unicode ]

ပိုလျှံနေတဲ့ သရက်သီးမှည့်တွေ အလေအလွင့်မရှိစေဖို့ သဘာဝသရက်နှစ်လေးတွေနဲ့ စားလိုက်ရင် လန်းဆန်းပြီး မွှေးကြိုင်နေတဲ့ သရက်ပျဉ်ပျဉ်မွှေးမွှေးလေး ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ သရက်သီးအမှည့်
၂။ ဆီ

ပြုလုပ်ပုံ
၁။ သရက်သီး အမှည့် များအား အခွံခွာ၊ အစေ့ဖယ် သရက်သီးအသားများသက်သက်ကို Blender ကြိတ်စက်တွင်ထည့်ကြိတ်ပါ။
၂။ ရလာသည့် သရက်သီး အနှစ်များအား ဒယ်အိုးအတွင်း ထည့်ကြို အဆက်
မပြတ် မွှေပေးပါ။
၃။ သရက်သီး အနှစ်များ ပျစ်လာပါက လင်ဗန်းတွင် ဖြန့်ခင်းထည့်၊ အအေးခံပြီး
နေပူပူတွင် ၂ရက်ခန့် နေလှန်းပေးပါ။
၄။ သရက်ပျဉ် များ ပြန်ခွာသည့် အချိန်တွင် လွယ်ကူပြီး သရက်ပျဉ်များ ကပ်
မနေစေရန် လင်ဗန်းတွင် ဆီအနည်းငယ် သုတ်လိမ်းထားရန် လိုအပ်ပါတယ်။
၅။ သရက်ပျဉ်များ ခြောက်သွေ့သွားပါက တာရှည်အထားခံစေရန် ထုတ်ပိုး သိမ်းဆည်း ပြီး နှစ်ပေါက်စားသောက်လို့ရပါတယ်။

ပြီးတော့ သရက်ပျဉ်၊ သရက်သီးစားပေးလို့ ရရှိစေမဲ့ ကျန်းမာရေး ကောင်းကျိုးတွေက…

၁။ ကင်ဆာရောဂါကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါသည်။
၂။ မျက်စိကျန်းမာရေးကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေပါသည်။
၃။ အစာခြေစနစ်ကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေပါသည်။
၄။ သွေးအားနည်းရောဂါကို ကာကွယ်ပေးပါသည်။
၅။ မှတ်ဉာဏ်စွမ်းရည်ကို တိုးတက်စေပါသည်။
၆။ ကိုယ်ဝန်ဆောင်ချိန်မှာ လိုအပ်တဲ့သံဓာတ်ကိုပေးစွမ်းနိုင်ပါသည။်
၇။ ကိုယ်ခံစွမ်းအားစနစ်ကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေပါသည်။
၈။ မကောင်းတဲ့ ကိုလက်စထရောတွေကို လျှော့ချပေးပါသည်။
၉။ အိုမင်းရင့်ရော်မှုကို ေလျော့ကျ စေပါသည်။
၁၀။ ဝက်ခြံများကိုသက်သာစေပြီး အသားအရည်ကို ကြည်လင်စေပါသည်။

Ref; asianfood

 

3K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.