မြန္လူမ်ိဳးတို႔ရဲ႕ ရိုးရာဟင္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ၾကာရိုးနဲ႔ငါးဟင္း

ဆီနဲနဲနွင့္ မြန္လူမ်ိဳးတို႔ရဲ႕ ရိုးရာဟင္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ၾကာရိုးနဲ႔ငါး ခ်က္နည္းေလးကို ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁) ၾကာရိုး
၂) ငါး – ၁၅ က်ပ္သား
၃) ငရုပ္သီးေတာင့္ -၁၀ေတာင့္
၄) ဆား အနည္းငယ္
၅) နနြင္းမႈန္႔ -အနည္းငယ္
၆) အရသာမႈန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း -၃ ဇြန္း
၇) ေရ -၂ လီတာ
၈) ရွမ္းနံနံပင္ – ၂ပင္ခန္႔

ပထမဦးစြာ ငါးကို အေနေတာ္တုံးၿပီး ဆား၊နနြင္းမႈန္႔၊အရသာမႈန္႔တို႔ ၁ဇြန္းတို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ၊ငရုပ္သီး၊ မရမ္းသီးတို႔ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ခ်က္မည့္ အိုးထဲကို ငါး၊ၾကက္သြန္ေထာင္းၿပီးသားမ်ား၊ၾကာရိုးမ်ား၊ဆား၊ အရသာမႈန္႔၊ ငါးပိတို႔ကို ထည့္ၿပီး နွံ႔ေအာင္ေရာေမႊေပးပါ။ ဆီကိုေတာ့ အနည္းငယ္ပဲထည့္ပါ။


ထို႔ေနာက္ ေရ ၁ လီတာခန္႔ထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚမွာဆူေအာင္တည္ေပးပါ။ ဟင္းပြတ္ပြတ္ဆူလာပါက ေရကိုထည့္ျဖည့္ၿပီး ၾကာရိုးႏွင့္ ငါးမ်ားႏူးလာသည္အထိ တည္ပါ။
ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ အရသာခ်ဥ္၊ငံ ျမည္းၿပီး ရွမ္းနံနံကိုအုပ္ကာ အသင့္ စားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။

120 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.