ဂ်ပန္ရိုးရာ စေတာ္ဘယ္ရီ ေကာက္ညွင္းမုန္႔လုံးျပဳလုပ္နည္း

ဂ်ပန္တို႔ရဲ႕ ရိုးရာမုန္႔လုပ္နည္းမ်ားစြာထဲကမွ ေပါ့ေပါ့ပါးပါး အိမ္မွာလုပ္စားလို႔အဆင္ေျပမယ့္ ရိုးရာ စေတာ္ဘယ္ရီ ေကာက္ညွင္းမုန္႔လုံးျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။

– စေတာ္ဘယ္ရီအေသး (၄)
– ပဲခ်ိဳအႏွစ္ (anko) – ၄၀ ဂရမ္
– ပဲခ်ိဳအႏွစ္ျပဳလုပ္ရန္ (anko) ျပဳလုပ္ရန္အတြက္
Shiratamako/ mochigome ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ (၅၀) ဂရမ္
သၾကား (၁၀) ဂရမ္
ေရ(၇၀) ဂရမ္ (သို႔) (၇၀) လီတာ
ေကာ္မႈန္႔

၁) အရင္ဆုံး Daifuku မုန္႔အျပင္သားကို ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ mochi ေကာက္ညွင္းမုန္႔ညက္ လုပ္ရပါမယ္။shiratamako နဲ႔ သၾကားကို ပန္းကန္လုံးထဲ ထည့္ေမႊလိုက္ပါ။ အသင့္ျပင္ထားတဲ့ ေရရဲ႕ တစ္ဝက္ကို ထည့္ပါ။

၂) Shiratamako ရဲ႕ အမႈန္႔ထဲက အေစ့ေလးေတြ ျဖစ္ေနတာကို ဖိေခ်ရင္းနယ္ေပးပါ။ အေစ့ေလးေတြ အားလုံးေျကသြားရင္ က်န္တဲ့ ေရတဝက္ကို ထည့္ၿပီး နယ္ပါ။ ေရေႏြးေငြ႕နဲ႔ ေပါင္းလို႔ရတဲ့ အိုးထဲကို ေရထည့္ၿပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလာရင္ mochi မုန္႔ညက္ကို ပန္းကန္လုံးထဲထားၿပီး အိုးထဲမွာ ထည့္ၿပီး ေရေနြးေငြ႕ႏွင့္ ေပါင္းပါ။

၃) အိုးအဖုံးမပိတ္ခင္အိုးအဝကို အဝတ္စျဖင့္ အုပ္လိုက္ပါ။ မီးအေနေတာ္နဲ႔ မိနစ္ (၂၀) ေလာက္ေပါင္းပါ။ မိုက္ခရိုေဝ့မီးဖိုကို သုံးတယ္ဆိုရင္ ၆၀၀ ဝပ္ေလာက္နဲ႔ တစ္မိနစ္ေလာက္ေပါင္းပါ။ ေပါင္းၿပီးရင္ mochi မုန္႔ညက္ကို အျပင္ထုတ္ၿပီး ေရဆြတ္ထားတဲ့ ဇြန္းျပားျဖင့္ နယ္ေပးၿပီး တစ္မိနစ္ အပူထပ္ေပးၿပီးရင္ mochi မုန္႔ညက္ရပါၿပီ။

၄) Mochi မုန္႔ညက္ကို နွံ႕ေအာင္ နယ္ၿပီးမွ ေကာ္မႈန္႔ျဖဴးထားတဲ့ စဥ္းႏွီတုံးေပၚတင္ပါ။ မကပ္ေအာင္ ေကာ္မႈန္႔ ျဖူးထားတဲ့ ဓားကိုသုံးၿပီး မုန္႔ညက္ကို ေလးပိုင္းအညီအမွ် ပိုင္းၿပီး အေအးခံထားေပးပါ။

၅) စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကို ေရေဆးၿပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ အညွာကို ဖယ္ပါ။ ပဲခ်ိဳအႏွစ္ ေလးပုံတစ္ပုံကို ပလတ္စတစ္အၾကည္ေပၚတင္ၿပီး (၂) စင္တီမီတာ အရွည္ေလာက္ျဖစ္ေအာင္ ပဲခ်ိဳအႏွစ္ကို ျဖန္႔လိုက္ပါ။ထို႔ေနာက္ စေတာ္ဘယ္ရီ ၁ လုံးကို ပဲ အခ်ိဳေပၚတင္ၿပီး အေပၚက ပလတ္စတစ္ျဖင့္ ျပန္ပတ္ပါ။

၆) ေကာ္မႈန္႔ကို လက္ထဲျဖဴးၿပီး လက္ဖဝါးေပၚမွာ mochi မုန္႔ညက္ကို (၆) စင္တီမီတာ အရြယ္အစားအျပားေလး ျဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီထာပနာထားတဲ့ မုန္႔ခ်ိဳအႏွစ္ကို mochi မုန္႔ညက္ျပားအလယ္မွာ ထည့္ၿပီး မုန္႔ညက္ကို လုံးေပးပါ။

၇) စေတာ္ဘယ္ရီတစ္လုံးလုံး ဖုံးမိသြားေအာင္ မုန္႔ျပားကို ဆြဲၿပီးလုံးပါ။ ေအာက္ေျခကိုလည္း အေပါက္ပြင့္မေနေအာင္ မုန္႔ညက္နဲ႔ ပိတ္ေပးပါ။ မလိုတဲ့ ေကာ္မႈန္႔ေတြကို ခါထုတ္လိုက္ပါ။ ဒီလိုဆိုရင္ေတာ့ ichigo daifuku မုန္႔လုံးေလး ရပါၿပီ။


Ref;NHK

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.