ပင္လယ္စာအစပ္ေထာင္းျပဳလုပ္နည္း

မၾကာခင္မွာ မိုးရာသီေရာက္ေတာ့မွာဆိုေတာ့ မိုးရာသီနဲ႔လိုက္မယ့္ဟင္းပြဲေလးျဖစ္တဲ့ ပင္လယ္စာအစပ္ေလး ေထာင္းစားလို႔ရေအာင္ ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။

၁) ပုဇြန္ – ၁၀ က်ပ္သား
၂) ျပည္ႀကီးငါး – ၁၀ က်ပ္သား
၃) ဂဏန္း – ၃ ေကာင္
၄) ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂ လုံး
၅) ပဲသီး – ၁ ေတာင့္
၆) သံပုရာသီး – ၁ လုံး
၇) ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄ ေတာင့္
၈) ပ်ားရည္ ထမင္းစားဇြန္း – ၁ ဇြန္း
၉) ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း – ၁ ဇြန္း
၁၀) ထန္းလ်က္ခဲ – ၂ ခဲ
၁၁) ၾကက္သြန္ျဖဴ -၄မႊာ

ပင္လယ္စာေတြကို သန္႔စင္ၿပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ကာ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပးပါ။

ျပည္ႀကီးငါးနွင့္ပဲသီးကို အေနေတာ္အရြယ္လွီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို (၈) စိတ္စိပ္၊ သံပုရာသီးကို (၄)စိတ္စိပ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။

ငရုတ္ဆုံထဲသို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းနွင့္ ထန္းလ်က္ခဲေတြကို မညက္တညက္ျဖစ္တဲ့အထိ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ပဲသီးေတြကိုပါ ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေထာင္းၿပီး သံပုရာသီးညွစ္ထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္၊ ပ်ားရည္ထည့္ၿပီး ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ျဖင့္ ေမႊေပးပါ။

ႏွံ႕ေအာင္ေမႊၿပီးခ်ိန္မွာေတာ့ ပင္လယ္စာေတြကိုေရာထည့္ၿပီး ေမႊရင္းနဲ႔ ခပ္ဖြဖြေလး အရသာဝင္ရုံ ေထာင္းေပးပါ။

ခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာျမည့္ၾကည့္ၿပီးရင္ေတာ့ ပင္လယ္စာေထာင္းကို အရသာရွိစြာ သုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။

137 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.