အုန္းစိမ္းဖတ္ေက်ာက္ေက်ာေမႊး ျပဳလုပ္နည္း

လတ္ဆတ္ျဖဴႏွစ္ေနတဲ့ အုန္းစိမ္းဖတ္ေမႊးေလးေတြကို ကိုက္ရင္း ေက်ာက္ေက်ာအိအိေလးကို အဝဆြဲဖို႔ အုန္းစိမ္းဖတ္ေက်ာက္ေက်ာေမႊး ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ အုန္းစိမ္းရည္ – ၁ လီတာ
၂။ သၾကား – ၁၅၀ ဂရမ္
၃။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၄။ ေက်ာက္ေက်ာ္မႈန႔္တထုပ္ – ၁၀ ဂရမ္

ျပဳလုပ္ပုံ
၁။ အုန္းသီးႏုႏုမ်ားကို ဇြန္းနဲ႔ ျခစ္ထားေပးၿပီး မုန႔္လုပ္မဲ့ ဗန္းထဲ ျဖန႔္ခင္းထားေပးပါ။
၂။ အုန္းရည္၊ သၾကားနဲ႔ ဆားကို ဆူေအာင္ က်ိဳေပးပါ။
၃။ ဆူလာရင္ ေက်ာက္ေက်ာ္မႈန႔္ကို တျဖည္းျဖည္း ေရာေမႊၿပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးရပါမယ္။
၄။ ၁၅ မိနစ္ခန႔္ေမႊၿပီးရင္ေတာ့ ခုနက အုန္းသီးထည့္ထားတဲ့ဗန္းထဲကို ေလာင္းထည့္ၿပီး အေအးခံပါ။

ေအးခဲသြားရင္ေတာ့ ႏွစ္သက္သလို ပုံေဖာ္လွီးၿပီး အရသာရွိတဲ့ အုန္းစိမ္းဖတ္ေက်ာက္ေက်ာ္ေမႊးေလးကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

လတ်ဆတ်ဖြူနှစ်နေတဲ့ အုန်းစိမ်းဖတ်မွှေးလေးတွေကို ကိုက်ရင်း ကျောက်ကျောအိအိလေးကို အဝဆွဲဖို့ အုန်းစိမ်းဖတ်ကျောက်ကျောမွှေး ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ အုန်းစိမ်းရည် – ၁ လီတာ
၂။ သကြား – ၁၅၀ ဂရမ်
၃။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်
၄။ ကျောက်ကျော်မှုန့်တထုပ် – ၁၀ ဂရမ်

ပြုလုပ်ပုံ
၁။ အုန်းသီးနုနုများကို ဇွန်းနဲ့ ခြစ်ထားပေးပြီး မုန့်လုပ်မဲ့ ဗန်းထဲ ဖြန့်ခင်းထားပေးပါ။
၂။ အုန်းရည်၊ သကြားနဲ့ ဆားကို ဆူအောင် ကျိုပေးပါ။
၃။ ဆူလာရင် ကျောက်ကျော်မှုန့်ကို တဖြည်းဖြည်း ရောမွှေပြီး အဆက်မပြတ် မွှေပေးရပါမယ်။
၄။ ၁၅ မိနစ်ခန့်မွှေပြီးရင်တော့ ခုနက အုန်းသီးထည့်ထားတဲ့ဗန်းထဲကို လောင်းထည့်ပြီး အအေးခံပါ။
အေးခဲသွားရင်တော့ နှစ်သက်သလို ပုံဖော်လှီးပြီး အရသာရှိတဲ့ အုန်းစိမ်းဖတ်ကျောက်ကျော်မွှေးလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

387 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.