ကိုရီးယားရဲ႕ ဂ်င္ဆင္း အေၾကာင္းသိေကာင္းစရာ

ကိုရီးယားလူမ်ိဳးေတြကေတာ့ ဂ်င္ဆင္းကို 인삼 (အင္ဆမ္း) လို႔ေခၚပါတယ္။
인 (အင္) ဆိုတာ လူ 삼 (ဆမ္း) ဆိုတာ ေဆးျမစ္လို႔ အဓိပၸာယ္ရၿပီး လူနဲ႔ ပုံသဏၰာန္တူတဲ့ ေဆးျမစ္ (နတ္ေပးတဲ့ေဆးျမစ္) လို႔လဲ ေခၚၾကပါတယ္။

ေတာထဲ၊ေတာင္ထဲတြင္ သဘာဝအတိုင္း ေပါက္တဲ့ ဂ်င္ဆင္းကိုေတာ့ ေတာေတာင္ထဲက ေဆးျမစ္(산삼) လို႔လဲေခၚၾကပါတယ္။
산삼 ေတြကို ရွာေဖြၿပီး ေရာင္းတဲ့သူေတြရွိၿပီိး သက္တမ္း ၂၀ ေက်ာ္ကေန ၁၀၀ ေက်ာ္ထိရွိပါတယ္။ အလြန္ေဈးႀကီးၿပီး ပိုက္ဆံခ်မ္းသာသူမ်ားသာ သုံးႏိုင္ပါတယ္။ ႏွစ္ၾကာေပမယ့္ အရြယ္အစားကေတာ့ ေသးေသးေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။

အခုေခတ္မွာေတာ့ ဂ်င္ဆင္းကို စိုက္ပ်ိဳးထုတ္လုပ္လာၾကပါတယ္။ ဂ်င္ဆင္းကို ကိုရီးယား၊တရုတ္နဲ႔ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံေတြမွာလဲ စိုက္ပ်ိဳးလာၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေရေျမအေနအထားအရ ကိုရီးယားဂ်င္ဆင္းကေတာ့ ကမၻာေပၚမွာ အေကာင္းဆုံး အာနိသင္ အရွိဆုံးျဖစ္ပါတယ္။

ဂ်င္ဆင္းပင္ဟာ တစ္ႏွစ္မွာ တစ္ခါသာ အရြက္အတက္ ထြက္ပါတယ္။ ဂ်င္ဆင္းရဲ႕ အသုံးဝင္ပုံက အမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။ ဂ်င္ဆင္းအျမစ္ အစို ၁/၂ ႏွစ္ သားကို ၾကက္အေကာင္ေသးနဲ႔ေပါင္းတဲ့ ရိုးရာအစားအစာကို ေႏြရာသီ အပူဒဏ္ ခံႏိုင္ဖိို႔ စားၾကပါတယ္။ ဂ်င္ဆင္းကို အႏွစ္ထုတ္ျခင္း၊ အမႈန္႔ျပဳလုပ္ျခင္း၊ ေဆးေတာင့္ ျပဳလုပ္ျခင္း၊ အေျခာက္ျပဳလုပ္ျခင္း၊ ပ်ားရည္နဲ႔ စိမ္ျခင္း၊ လက္ဘက္ေျခာက္ျပုလုပ္ျခင္း၊ အလွကုန္ႏွင့္လူသုံးကုန္ပစၥည္းမ်ား စားေသာက္ကုန္မ်ား မ်ားစြာ ထုတ္လုပ္ၾကပါတယ္။
အာနိသင္ကေတာ့ ေသြးသားသန္႔စင္ၿပီး စားဝင္အိပ္ေပ်ာ္ေစပါတယ္။
စိတ္ကို ၾကည္လင္ၿပီးအရြယ္တင္ ႏုပ်ိဳေစပါတယ္။
အင္အားျပည့္ျဖိဳးေစၿပီး ကိုယ္ခံအားကို ေကာင္းေစပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳ၊ေသြးခ်ိဳကို သက္သာေစပါတယ္။
ကေလးမ်ား ခႏၶာကိုယ္ ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီး ဥာဏ္ရည္ေကာင္းေစပါတယ္။


အမ်ိဳးသမီးေရာဂါမ်ား၊ ေျခ၊လက္ဖ်ားမ်ား ေအးျခင္း၊စိတ္ကေယာင္ေခ်ာက္ျခားျဖစ္ျခင္းတို႔အတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။
ေသြးတိုးသမားေတြကေတာ့ 홍삼 နဲ႔ ထုတ္လုပ္တဲ့ ဂ်င္ဆင္း ထုတ္ကုန္ေတြကို သုံးႏိုင္ပါတယ္။ (ဂ်င္ဆင္းကို ျပန္ေပါင္းထားၿပီး ေျခာက္ၿပီး အနီေရာင္ျဖစ္ပါတယ္)
ဂ်င္ဆင္းအျမစ္ အစိမ္းကို စားမယ္ဆိုရင္ ေခါင္းပိုင္းကို ျဖတ္ၿပီးစားရင္ ေသြးမတိုးပါဘူး။( ဂ်င္ဆင္း product ေတြဝယ္တဲ့အခါမွာေတာ့ အင္ဆမ္း (인삼) လား၊ ဟုမ္းဆမ္း (홍삼)လားဆိုတာကိုေတာ့ သတိျပုဝယ္ယူဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါတယ္။
Ref;NAVER

189 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.