မုန္႔ေပါင္းေလး ျပဳလုပ္နည္း

ပူေႏြးေမႊးႀကိဳင္တဲ့ မုန္႔ေပါင္းေလးကို အရသာရွိရွိ အိမ္မွာစားၾကဖို႔ မုန္႔ေပါင္း ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေၿမအိုးမွာေပါင္းခြက္ ၊ အဖုံး( စေလာင္းဖုံး) ပါတဲ့ တစ္စုံရယ္
၂။ ပိတ္စ ပါးပါး တစ္ခု
၃။ တရုတ္ေရေႏြးေသာက္တဲ့ပန္းကန္လုံးေစာက္ခပ္ပက္ပက္က အဓိက ပါ။
***ပါ၀င္ပစၥည္းအခ်ိဳးအစားေတြက ဆန္ၾကမ္းမွဳန္. (၃) ဆ ၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္. (၁) ဆပါ။
***အဆိမ့္အရသာအတြက္…စားေတာ္ပဲၿပဳတ္၊ ႏွမ္းေထာင္း၊ ဆား ၿဖစ္ၿပီး
***အခ်ိဳအတြက္ကေတာ့…ထန္းလ်က္( ညွက္) ၿဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္ၿပင္ဆင္နည္း
၁။ ဆန္ၾကမ္းမွဳန္. ၊ေကာက္ညွင္းမွဳန္. ေတြကိုသမစြာေရာေမႊၿပီး ေရက်က္ေအး
ေလးကို အနည္းငယ္စီၿဖန္းၿပီး ဇလုံတစ္ခုမွာ သိပ္ေပးရပါမယ္။
၂။ ေရအခ်ိဳးအတိအက်မရိွေပမယ့္ ကိုယ္ၿပဳလုပ္တဲ့ မုန္.သားဟာ အလြယ္တကူ
ျခစ္ထုတ္လို.ရမယ့္အေနအထားၿဖစ္ေနရပါမယ္။
၃။ သိပ္ထားတဲ့မုန္.သားကိုေရစိုတဲ့အ၀တ္စပါးေလးနဲ.အနည္းဆုံး (၅) နာရီခန္.
ေလာက္ဖုံးအုပ္ေပးထားရပါမယ္။ ( မုန္.သားအခ်ဥ္ေဖာက္လာေစဖို.ပါ )
၄။ မုန္.ၿပဳလုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ မုန္.ျပဳလုပ္မယ့္အိုးမွာ အေငြ.ေကာင္းစြာရေနဖို.
မီးအရွိန္က အသင့္အေနအထားမွာအရံသင့္ရွိေနရပါမယ္။

***အဆိမ့္မုန္.အတြက္ တရုတ္ေရေႏြးေသာက္တဲ့ပန္းကန္ေလးေအာက္ေၿခမွာ
ပဲၿပဳတ္ေလးေတြကိုေအာက္ကထည့္ၿပီး မုန္.သားကို ဇြန္း (သို.) ပန္းကန္အနား
ပါးပါးေလးနဲ.ၿခစ္ၿပီး ခပ္ၿပည့္ၿပည့္ေလးထည့္ပါ။

ပန္းကန္လုံးအေပၚ ပိတ္စပါးပါးေလးအုပ္၊ ပိတ္စအဖ်ားေလးေတြကိုစုၿပီး
ေရဆူေနတဲ့ ေျမေပါင္းအိုးမွာ တင္ၿပီး စေလာင္းဖုံးေလးၿပန္ဖုံးကာအေငြ.လုံ
ေအာင္ ( ၃-၅ ) မိနစ္ခန္.ေပါင္းပါ။ ၿပီးရင္ ငွက္ေပ်ာဖက္ေလးခင္းကာ ႏွမ္းေထာင္း ၊ ဆားေလးၿဖဴးကာ သုံးေဆာင္ပါ။

***အခ်ိဴအတြက္ မုန္.ပန္းကန္တစ္၀က္ေလာက္မွာမုန္.သားထည့္ၿပီး ညွက္
ေအာင္ေခ်ထားတဲ့ ထန္းလ်က္ေလးထည့္ပါ။ ၿပီးမွ ျခစ္ထားတဲ့မုန္.သားေလး
ေတြၿဖည့္ၿပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္း ျပန္ေပါင္းရင္ ရပါၿပီ။
ခုဆိုရင္ေတာ့ အခ်ိဳလား၊ အဆိမ့္လား…ဘာပဲစားစား စားၿပီးရင္း စားခ်င္တဲ့ ပူေႏြးေမႊးေနတဲ့ မုန္႔ေပါင္းေလးကို ငွက္ေပ်ာဖက္ေလးခင္းၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ပူနွေးမွှေးကြိုင်တဲ့ မုန့်ပေါင်းလေးကို အရသာရှိရှိ အိမ်မှာစားကြဖို့ မုန့်ပေါင်း ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
၁။ မြေအိုးမှာပေါင်းခွက် ၊ အဖုံး( စလောင်းဖုံး) ပါတဲ့ တစ်စုံရယ်
၂။ ပိတ်စ ပါးပါး တစ်ခု
၃။ တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လုံးစောက်ခပ်ပက်ပက်က အဓိက ပါ။
***ပါဝင်ပစ္စည်းအချိုးအစားတွေက ဆန်ကြမ်းမှုန်. (၃) ဆ ၊ ကောက်ညှင်းမှုန်. (၁) ဆပါ။
***အဆိမ့်အရသာအတွက်…စားတော်ပဲပြုတ်၊ နှမ်းထောင်း၊ ဆား ဖြစ်ပြီး
***အချိုအတွက်ကတော့…ထန်းလျက်( ညှက်) ဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်ပြင်ဆင်နည်း
၁။ ဆန်ကြမ်းမှုန်. ၊ကောက်ညှင်းမှုန်. တွေကိုသမစွာရောမွှေပြီး ရေကျက်အေး
လေးကို အနည်းငယ်စီဖြန်းပြီး ဇလုံတစ်ခုမှာ သိပ်ပေးရပါမယ်။
၂။ ရေအချိုးအတိအကျမရှိပေမယ့် ကိုယ်ပြုလုပ်တဲ့ မုန်.သားဟာ အလွယ်တကူ
ခြစ်ထုတ်လို.ရမယ့်အနေအထားဖြစ်နေရပါမယ်။
၃။ သိပ်ထားတဲ့မုန်.သားကိုရေစိုတဲ့အဝတ်စပါးလေးနဲ.အနည်းဆုံး (၅) နာရီခန်.
လောက်ဖုံးအုပ်ပေးထားရပါမယ်။ ( မုန်.သားအချဉ်ဖောက်လာစေဖို.ပါ )
၄။ မုန်.ပြုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင် မုန်.ပြုလုပ်မယ့်အိုးမှာ အငွေ.ကောင်းစွာရနေဖို.
မီးအရှိန်က အသင့်အနေအထားမှာအရံသင့်ရှိနေရပါမယ်။

***အဆိမ့်မုန်.အတွက် တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လေးအောက်ခြေမှာ
ပဲပြုတ်လေးတွေကိုအောက်ကထည့်ပြီး မုန်.သားကို ဇွန်း (သို.) ပန်းကန်အနား
ပါးပါးလေးနဲ.ခြစ်ပြီး ခပ်ပြည့်ပြည့်လေးထည့်ပါ။

ပန်းကန်လုံးအပေါ် ပိတ်စပါးပါးလေးအုပ်၊ ပိတ်စအဖျားလေးတွေကိုစုပြီး
ရေဆူနေတဲ့ မြေပေါင်းအိုးမှာ တင်ပြီး စလောင်းဖုံးလေးပြန်ဖုံးကာအငွေ.လုံ
အောင် ( ၃-၅ ) မိနစ်ခန်.ပေါင်းပါ။ ပြီးရင် ငှက်ပျောဖက်လေးခင်းကာ နှမ်းထောင်း ၊ ဆားလေးဖြူးကာ သုံးဆောင်ပါ။

***အချိူအတွက် မုန်.ပန်းကန်တစ်ဝက်လောက်မှာမုန်.သားထည့်ပြီး ညှက်
အောင်ချေထားတဲ့ ထန်းလျက်လေးထည့်ပါ။ ပြီးမှ ခြစ်ထားတဲ့မုန်.သားလေး
တွေဖြည့်ပြီး အထက်ပါနည်းအတိုင်း ပြန်ပေါင်းရင် ရပါပြီ။
ခုဆိုရင်တော့ အချိုလား၊ အဆိမ့်လား…ဘာပဲစားစား စားပြီးရင်း စားချင်တဲ့ ပူနွေးမွှေးနေတဲ့ မုန့်ပေါင်းလေးကို ငှက်ပျောဖက်လေးခင်းပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

3K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.