ေတာ့ပိုကီ ျပဳလုပ္နည္း(떡뽁기)

အိမ္မွာေနရင္း ေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲ႔ လုပ္ရတာလဲလြယ္ကူတဲ့ ကိုရီးယားအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ေတာ့ပိုကီ ျပဳလုပ္နည္းကို ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေတာ့ပိုကီေခ်ာင္း -၄၀၀ ဂရမ္
ငါးသားေခ်ာင္း – ၁၅၀ ဂရမ္
ငါးပါးနီေျခာက္ – ၇ ေကာင္ခန္႔
ပင္လယ္ေရညွိ – ၁ ခ်ပ္
ကိုရီးယား ငရုပ္ႏွစ္ ၄ ဇြန္း
ငရုပ္သီးမႈန္႔ – ၂ဇြန္း
သၾကားညို – ၁ ဇြန္း
ၾကက္ဥျပဳတ္ – ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – ၃ ေခ်ာင္း
ေရ – ၄ ခြက္

၁) အရင္ဆုံး ေရ ၄ ခြက္ခန္႔ကို ဆူပြက္လာတဲ့အထိ မီးခပ္ျပင္းျပင္းႏွင့္ တည္ထားပါ။ ေရေႏြးတည္ေနစဥ္ ငါးပါးနီေျခာက္ေတြကို ေခါင္းျဖဳတ္သန္႔စင္ထားရပါမယ္။ ေရေႏြးဆူလာၿပီဆိုရင္ သန္႔စင္ထားတဲ့ ငါးပါးနီေတြကို ထည့္ျပုတ္ရပါ။ ပင္လယ္ေရညွိတစ္ခ်ပ္ကိုပါ ေရာျပဳတ္ထားေပးပါ။ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ေလာက္ ျပဳတ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးပါးနီနဲ႔ ပင္လယ္ေရညွိကို ဇကာတစ္ခုနဲ႔ ဖယ္ၿပီး ျပဳတ္ထားတဲ့အရည္ေတြကို ခြက္ (သို႔)ပန္းကန္တစ္ခုထဲကို ထည့္ထားေပးရပါမယ္။

၂)ထို႔ေနာက္မွာ ပန္းကန္လုံးတစ္လုံးထဲတြင္ ကိုရီးယား ငရုပ္ႏွစ္ ၄ ဇြန္း၊ ငရုပ္သီးအမႈန္႔ ၂ဇြန္း၊ သၾကား ၁ ဇြန္း ႏွင့္ ေရအနည္းငယ္တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေရာေမႊေပးရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခုနဖယ္ထားတဲ့ ငါးပါးနီနဲ႔ ပင္လယ္ေရညွိျပဳတ္ရည္ကို မီးေအးေအးအေနထားျဖင့္ အပူေပးရပါမယ္။ ျပုတ္ထားတဲ့အရည္ဆူလာၿပီဆိုရင္ ငရုပ္သီးအႏွစ္ကို ဒယ္ထဲေရာထည့္ၿပီးေမႊေပးရပါမယ္။

၃) ဆက္လက္ၿပီး အေနေတာ္လွီးထားတဲ့ ေတာ့ပိုကီအေခ်ာင္း၊ ငါးသားေခ်ာင္း၊အခြံခြာထားတဲ့ ၾကက္ဥျပဳတ္ ၂ လုံးတို႔ကိုပါ အိုးထဲသို႔ ေရာထည့္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔ မီးေအးေအးနဲ႔ ခ်က္ေပးရပါမယ္။ ငရုပ္ႏွစ္အရည္မ်ားပ်စ္လာၿပီး ေတာ့ပိုကီအေခ်ာင္းေလးေတြ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး အုပ္ကာ အရသာရွိတဲ့ ကိုရီးယား ေတာ့ပိုကီကို သုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
Ref;NAVER

475 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.