ဒူးရင္းသီးႏွင့္ တဲြဖက္စားသုံးျခင္းမျပဳလုပ္သင့္ေသာ အစားအစာမ်ား

၁) အရက္၊ဘီယာ
ဒူးရင္းသီးစားရင္းနဲ႔ အရက္ေသာက္ျခင္းက ေသေစႏိုင္ေလာက္တဲ့အထိ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒူးရင္းသီးမွာပါဝင္တဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးက ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ရွိတဲ့ အရက္ပမာဏထိန္းခ်ဳပ္တာကို ကူညီေပးတဲ့ဆဲလ္ေတြကို ဟန္႔တားေစပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်က္ကေလးကေတာ့ ေသေစႏိုင္တဲ့အထိ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။


၂) ႏို႔
ဒူးရင္းသီးက ေသြးထဲမွာရွိတဲ့ ကဖင္းဓာတ္ကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ကဖင္းဓာတ္ဆိုတာ လူကို လန္းဆန္းေစတဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒူးရင္းသီးအမ်ားႀကီးစားတဲ့အခါ အိပ္ခ်င္ျခင္း၊ေခါင္းေလးျခင္းတို႔ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီလိုျဖစ္ျခင္းဟာ ကဖင္းဓာတ္ေလ်ာ့နည္းသြားျခင္းေၾကာင့္ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒူးရင္းသီးကို ႏို႔နဲ႔ အတူတဲြစားသုံးမိရင္ ကဖင္းဓာတ္ကို ပိုေလ်ာ့ေစၿပီး ေသြးတိုးတာေတြျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အခန္႔မသင့္ရင္ ေသတဲ့အထိ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။


၃) ကိုကာကိုလာ
ကဖင္းဓာတ္အမ်ားႀကီးပါဝင္တဲ့ ကိုလာကိုလာနဲ႔ ဒူးရင္းသီးကို တြဲစားတဲ့အခါ ရုတ္တရက္ ႏွလုံးရပ္ျခင္း၊ အသက္ရႈၾကပ္ျခင္း၊စတာေတြပါ ျဖစ္ေစပါတယ္။

၄) ခရမ္းသီး
ခရမ္းသီးႏွင့္ ဒူးရင္းသီးတို႔က အပူစာေတြျဖစ္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ဒီႏွစ္ခုကို တြဲဖက္စားသုံးလွ်င္ အပူေတြမ်ားၿပီး ေနမေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။

၅) ဂဏန္း
ဂဏန္းက အေအးစာျဖစ္ၿပီး ဒူးရင္းသီးက အပူစာဆိုေတာ့ ဒီႏွစ္ခုကို တြဲစားလွ်င္ ဗိုက္ေအာင့္၊ ဗိုက္နာျခင္း စတာေတြျဖစ္တတ္ပါတယ္။

၆) အမဲသား
အမဲသားသည္လည္း ဒူးရင္းသီးကဲ့သို႔ အပူစာျဖစ္တာေၾကာင့္ တြဲဖက္စားသုံးလွ်င္ အပူမ်ားၿပီး ေနမေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။

2K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.