ရုိးရိုးရွင္းရွင္းန႔ဲခ်က္ရလြယ္ကူတဲ့ ခ်ဥ္စပ္မိႈဟင္းရည္

မၾကာခင္မိုးရာသီေရာက္ေတာ့မွာဆိုေတာ့ မိုးနဲ့အတူ မိႈေလးေတြလဲ ျပန္ပြင့္ၾကေတာ့မွာပါ။မိုးရြာတဲ့အခ်ိန္မွာဆို ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ဟင္းရည္ တစ္ခြက္ကပူပူေႏြးေႏြး ထမင္းပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။
မိႈခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ခ်က္ဖို႔ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
မိႈ
စပါးလင္
ေရွာက္ရြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
စိမ္းစားငါးပိ
သံပုရာရည္
ငရုပ္သီးစိမ္း(အစပ္ႀကိဳက္ရင္ ႀကိဳက္သေလာက္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
ငရုပ္ေကာင္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္
ဆူးပုပ္ရြက္
ပင္စိမ္းရြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။
အရင္ဆုံး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္မယ့္ အသီးအရြက္ေတြကို တခါစား အရြယ္ေလးေတြ ျပင္ဆင္ပါ။ ဟင္းရည္တည္မယ့္ အိုးထဲကို ေရ၊ စပါးလင္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊စိမ္းစားငါးပိ၊ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆူပြတ္လာတဲ့အထိ တည္ထားေပးပါ။ စိမ္းစားငါးပိ ထည့္တာ မႀကိဳက္ရင္ သူ႔အစား ပဲငံျပာရည္ထည့္လို႔ရပါတယ္။
အိုးဆူလာၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴခတ္ၿပီး ေရနဲ႔စင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့ မိႈမ်ိဳးစုံကို ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆူးပုပ္ရြက္၊ ပင္စိမ္းရြက္ ထည့္ပါ။ အေပါ့အငန္အတြက္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ျမည္းၾကည့္ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ မိႈေတြ ႏူးအိစျပဳလာ ပါလိမ့္မယ္။
မီးဖိုေပၚက ဟင္းခ်ိဳအိုးခ်ခါနီးမွ ေရွာက္ရြက္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းခတ္ပါ။ ေသာက္မယ့္ ဟင္းခ်ိဳပန္းကန္လုံးထဲကို သံပုရာရည္နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးခတ္လိုက္ရင္ အနံ႔ရတာနဲ႔တင္ စားခ်င္စိတ္ျဖစ္ေပၚေစမယ့္ခ်ဥ္စပ္မိႈဟင္းရပါၿပီ။

239 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.