ၾကက္ဥနဲ႔ အလွအပကို ထိန္းသိမ္းၾကမယ္။

ၾကက္ဥမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ အမ်ားအျပားနဲ႔ အျခားအာဟာရမ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီးေတာ့ ၾကက္ဥက အာဟာရဓာတ္အျပင္ အလွအပကို ထိန္းသိမ္းဖို႔အတြက္လည္း အသုံးဝင္ပါတယ္။
၁) ေခၽြးေပါက္က်ဥ္းေစဖို႔
ၾကက္ဥအကာနဲ႔ က်ယ္ေနတဲ့ ေခၽြးေပါက္ေတြကို က်ဥ္းသြားေအာင္ လုပ္ၾကမယ္။ၾကက္ဥအကာအရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာနဲ႔ သံပုရာရည္ တစ္ခါညွစ္စာကို ေရာေမႊပါ။ ၿပီးေနာက္ ေခၽြးေပါက္အက်ယ္ဆုံးေနရာေတြမွာ လိမ္းပါ။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ထားၿပီး ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ ေဆးခ်ပါ။ တစ္ပတ္မွာ ႏွစ္ႀကိမ္ေလာက္ လုပ္ေပးပါ။
၂) အဆီျပန္လြန္းရင္
ၾကက္ဥက ေခၽြးေပါက္ေတြ က်ဥ္းေစရုံမက အဆီျပန္ျခင္းကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ အရင္ဆုံးမ်က္ႏွာကို ေရေႏြးေႏြးျဖင့္ သစ္ပါ။ ၾကက္ဥအကာအရည္ကို မ်က္ႏွာမွာ သုတ္လိမ္းၿပီး ေျခာက္ေအာင္ထားပါ။ ေျခာက္သြားရင္ ေရေအးျဖင့္ ေဆးခ်ပါ။
၃) ဆားဝက္ျခံႏွင့္ အေမႊးအမွ်င္ေတြ ဖယ္ရွားဖို႔
မ်က္ႏွာမွာ အေမႊးေတြေပါက္လို႔ စိတ္ညစ္ေနစရာ မလိုေတာ့ပါဘူး။ ဒီနည္းေလးက ဆားဝက္ၿခံ ဖယ္ရွားရာမွာလည္း အသုံးဝင္ပါတယ္။ အရင္ဆုံး မ်က္လုံးႏွင့္ ႏႈတ္ခမ္းကို ခ်န္ၿပီး မ်က္ႏွာတစ္ခုလုံးကို ၾကက္ဥအကာအရည္လိမ္းပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ တစ္ရႈးေပၚကို ၾကက္ဥအကာထပ္လိမ္းပါ။ၿပီးရင္ေတာ့ တစ္ရႈးအပါးကို မ်က္စိနဲ႔ ႏႈတ္ခမ္းေနရာေတြမွာ ၿဖဲၿပီး မ်က္ႏွာေပၚမွာ ကပ္ပါ။ တစ္ရႈးေပၚကို ၾကက္ဥအကာထပ္လိမ္းပါ။ ေျခာက္ေအာင္ထားၿပီးရင္ ခြာလိုက္ပါ။ တစ္ပတ္တစ္ခါ လုပ္ေပးရင္ အသားအရည္အေခ်ာေမြ႕သြားမွာ အေသအခ်ပါ။
၄) ပ်က္စီးေနတဲ့ဆံသားအတြက္
ၾကက္ဥက မ်က္ႏွာအတြက္ပဲမဟုတ္ပါဘူး။ ဆံပင္အတြက္ပါ အက်ိဳးရွိပါတယ္။ ၾကက္ဥမွာပါတဲ့ ပရိုတင္းဓာတ္က ဆံသားေတြကို အားျဖည့္ေပးပါတယ္။ ၾကက္ဥႏွစ္လုံးကို သံလြင္ဆီ ႏွစ္ဇြန္းျဖင့္ေရာၿပီး ဆံပင္မွာ သုပ္လိမ္းထားပါ။ ၃၀-၄၅ မိနစ္ေလာက္ထားၿပီး ေရေဆးခ်လိုက္ရင္ရပါၿပီ။
၅) အသားအရည္ေတာက္ေျပာင္ဖို႔
Highlighter မလိုပဲ မ်က္ႏွာေလး အေရာင္လင္းလင္းေလးျဖစ္ခ်င္ရင္ ၾကက္ဥႏွစ္လုံးနဲ႔ လတ္ဆက္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ တစ္ဇြန္းကို ေရာပါ။ ေျခာက္လာတဲ့အထိထားၿပီး မ်က္ႏွာသစ္လိုက္ပါ။ အသားအရည္ေလးဝင္းၿပီး ေတာက္ေျပာင္သြားေစမွာပါ။
၆) အသားအရည္ေျခာက္လြန္းရင္
ၾကက္ဥတစ္လုံးနဲ႔ ပ်ားရည္ဇြန္းတစ္ဝက္ကို ေရာပါ။ မ်က္ႏွာနဲ႔ လည္ပင္းတစ္ေလွ်ာက္ကို လိမ္းပါ။ ေျခာက္သြားတဲ့အထိထားၿပီး ေရေနြးေႏြးေလးျဖင့္ ေဆးခ်လိုက္ရင္ရပါၿပီ။

3K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.