ဒီတစ္ပတ္မွာေတာ့ ေန႔တိုင္းစားေနက်အရာ ေတြကိုပဲခ်က္ျပုတ္ေနရတဲ့ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ ဝက္သားလုံးရွမ္းေခါက္ဆြဲျပုလုပ္နည္းကို ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားေတြကေတာ့
၁။ ရွမ္းေခါက္ဆဲြအေျခာက္(၂၅ က်ပ္သားတစ္ထုပ္)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအမွည့္(၄ လုံး)
၃။ၾကာညိုထမင္းဇြန္း(၃ ဇြန္း)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၅ မႊာ)
၅။ ဂ်င္း (လက္ႏွဆစ္ခန္႔)
၆။ ပဲပိစပ္ ထမင္းစားဇြန္း (၂ ဇြန္း)
၇။ ငံျပာရည္ထမင္းစားဇြန္း (၂ ဇြန္း)
ပထမဦးစြာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေျခာကိကို ေရစိမ္ထားၿပီး ဝက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ ေျမပဲဆန္ေတြကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။
၂။ ဂ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာကို ေရာေထာင္းၿပီး ၾကက္သားမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝတ္ခန္႔ ထပ္ထည့္ကာ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ ဝက္သားသုံးပုံ ႏွစ္ပုံခန္႔ျဖင့္ ေရာနယ္ပါ။
၃။ၾကက္သြန္နီတစ္လုံးကို ဝက္သားေရာနယ္ထားတဲ့အထဲ ေရာေမႊၿပီး အေနေတာ္အလုံးေလးေတြလုံးၿပီး ပြတ္ပြတ္ဆူေနတ့ဲ ေရေႏြးထဲမွာ ထည့္ျပုတ္ေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ၿပီးရင္ေတာ့ အသားလုံးေတြကို ဆယ္ယူထားေပးပါ။
၄။ ဒယ္အိုးတစ္လုံးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ၊ငရုပ္သီး၊ အစိမ္းမႈန္႔ေရာထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၈)စိတ္ စိတ္ၿပီးထည့္ပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအရည္မေပ်ာ္တေပ်ာ္ အခ်ိန္ေလာက္မွာ ဝက္သားသုံးပုံတစ္ပုံကို ထည့္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ခ်က္ေပးပါ။
၆။ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ျပည့္တဲ့အခါ ပဲပိစပ္ႏွင့္ ငံျပာရည္ေရာထည့္ၿပီး ဝက္သားကို နူးသည္အထိ ခ်က္ၿပီးရင္ေတာ့ ရွမ္းေခါက္ဆဲြအႏွစ္ရပါၿပီ။
၇။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ရွမ္းေခါက္ဆဲြဖက္ကို တစ္ပဲြစာ ေရေႏြးထဲ ထည့္ျပဳတ္ၿပီး အေပ်ာ့အမာ စိတ္တိုင္းက်ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဇလုံတစ္ခုထဲကို ထည့္ပါ။
၈။ အႏွစ္ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ၾကာညို(၁ ဇြန္း)၊ ေျမပဲဆန္ (၁ ဇြန္း)၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္(အခ်ိဳမႈန္႔အစားရင္ေတာ့ မထည့္ပါနဲ႔)၊ ထည့္ၿပီး ရွမ္းေခါက္ဆဲြ အဖက္ေတြနဲ႔ ေရာနယ္ေပးပါ။ အခ်ိဳအငံမွ်တသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ျပဳတ္ထားတဲ့ ဝက္သားလုံးေတြကို စိတ္တိိုင္းက်ထည့္ၿပီး စားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။