အစပ္စားျခင္းရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးေတြက ဘာေတြျဖစ္မလဲ။

အစပ္ကေတာ့ လူအေတာ္မ်ားမ်ားႀကိဳက္ၾကတဲ့ အစားအစာေတြထဲကမွတစ္မ်ိဳးပါ။အစပ္စားတာကို ႀကိဳက္လို႔စားတယ္ဆိုေပမယ့္ ‘တန္ေဆးလြန္ေဘး’ ဆိုတဲ့အတိုင္း အစပ္စားျခင္းရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးေတြလဲ ရွိသလို၊ဆိုးက်ိဳးေတြလဲ ရွိေနႏိုင္ပါတယ္။ အခုကေတာ့ အစပ္စားလွ်င္ ခႏၶာကိုယ္မွာ ဘယ္လိုအက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရမလဲ ဆိုတာကို ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။
၁)ဝိတ္က်ေစႏိုင္ပါတယ္။
အစပ္စားတာက diet plan ကို အေထာက္အကူျပုပါတယ္။ အစပ္က အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ပုံမွန္ထက္ အစာေခ်ဖ်တ္ႏိုင္တဲ့ ႏႈန္းကို ပိုျမန္ေစပါတယ္။ အဲ့ဒါအျပင္ ခႏၶာယ္ကိုယ္ထဲက ကယ္လိုရီအပိုေတြကို ေလာင္ကၽြမ္းပစ္ႏိုင္ပါေသးတယ္။
၂)ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
အစပ္စာျခင္းက heart attack ျဖစ္တာ၊ရုတ္တရက္ ႏွလုံးေသြးေၾကာပိတ္တာေတြကို တားဆီးေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုရင္ ငရုပ္သီးေတြမွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္(capsaicin) ဟာခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ေခ်ဖ်တ္ေပးၿပီး ႏွလုံးေသြးေၾကာပိတ္တာကို ျဖစ္ေစတဲ့ ေသြးေၾကာထဲက အနည္ေတြကို အလိုအေလ်ာက္ဖယ္ရွားေပးႏိုင္တာေၾကာင့္ျဖစ္ပါတယ္။
၃) ေသြးေပါင္ခ်ိန္ေလ်ာ့က်ျခင္းကို တားဆီးေပးပါတယ္။
ငရုပ္သီးရဲ႕ အပူက ခႏၶာကိုယ္အတြင္းေသြးစီးဆင္းမႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အစပ္ပါတဲ့ ဗီတာမင္ ေအနဲ႔ စီက ႏွလုံးၾကြက္သားနံရံေတြကို သန္မာေစပါတယ္။ အားလုံးကို ၿခဳံၾကည့္လိုက္ရင္ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ႏွလုံးႏွင့္ ေသြးလည္ပတ္စီးဆင္းမႈ စနစ္တစ္ခုလုံးကို အောက္အကူျပဳၿပီး ေသြးေပါင္ခ်ိန္ေလ်ာ့ၾကတာမ်ိဳးေတြ မျဖစ္ေစႏိုင္ပါဘူး။
၄) ကင္ဆာဆဲလ္ အခ်ိဳ႔ကို တိုက္ဖ်တ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
အစပ္စားတာကေတာ့ ႏွလုံးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါကိုလဲ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ဘာေၾကာင့္လဲဆိုရင္ capsaicin ဆိုတဲ့ ဓာတ္က ကင္ဆာဆဲလ္တခ်ိဳ႔နဲ႔ လူခီမီးယားဆဲလ္ (leukeemia cell) ေတြကို တိုက္ဖ်တ္ေပးႏိုင္တာေၾကာင့္ပဲျဖစ္ပါတယ္။

Ref;NAVER

 

1K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.