သစ္သီးဝလံေတြကို တာရွည္ခံေအာင္ဘယ္လိုထားသင့္လဲ။

၁။ သခြားသီးကို သီးသန္႔ထားပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ငွက္ေပ်ာသီး၊ဖရဲသီးတို႔လို အသီးေတြက ရင့္မွည့္တဲ့ ethylene gas ကိုထုတ္ေပးလို႔ အမွည့္လြန္အပုပ္လြယ္ေစပါတယ္။သခြားသီးက ethylene gas ကို လုံးဝမခံႏိုင္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ သီးသန္႔သိမ္းဆည္းသင့္ပါတယ္။


၂။ေရႊဖရုံသီးေတြကို ပန္းသီးနဲ႔အတူ မထားပါႏွင့္။

ေရႊဖရုံသီးက အထားခံေပမယ့္ ပန္းသီး(ပန္းသစ္ေတာ္၊သစ္ေတာ္သီး)နဲ႔ အတူမထားသင့္ပါဘူး။အဲ့ဒီအသီးေတြက ဖရုံသီးကိုျမန္ျမန္မွည့္ေစၿပီး ပုပ္လြယ္ေစပါတယ္။

၃။ဥ မွန္သမွ်ကို အိတ္နဲ႔ထည့္ပါ။

မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔လို ေျမႀကီးထဲမွာ ဥတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို အာဟာရဓာတ္ေတြ မဆုံးရႈံးေအာင္ သိမ္းဆည္းသင့္ပါတယ္။သိမ္းဆည္းဖို႔ဆိုရင္ သူတို႔ကို ေအးၿပီး စိုထိုင္းတဲ့ အရိပ္ထဲမွာပဲ သိမ္းဆည္းသင့္ပါတယ္။အေကာင္းဆုံးက စကၠဴအိတ္ (သို႕) စကၠဴနဲ႔ပတ္ၿပီး သိမ္းပါ။ေရခဲေသတၱာထဲထည့္လွ်င္ ပလတ္စတစ္နဲ႔ လုံေအာင္ ထည့္ဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

၄။ဘယ္ရီသီးေတြကို ေဆးေၾကာပါ။

ဗီနီဂါ ပန္းကန္လုံးတစ္လုံးစာကို ေရပန္းကန္သုံးလုံးနဲ႔ ေရာၿပီး အသီးေတြကုိ ေသခ်ာေဆးေၾကာေပးႏိုင္ပါတယ္

၅။ပန္းသီးနဲ႔ လိေမၼာ္သီး ခဲြသိမ္းပါ။

ပန္းသီးကို တာရွည္ခံေစခ်င္ရင္ လိေမၼာ္သီးႏွင့္ခဲြၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲသို႔ ထည့္သိမ္းပါ။ ေလဝင္ႏိုင္တဲ့ စကာေပါက္အိတ္ေလးေတြနဲ႔ ထည့္ပါ။ ပလတ္စတစ္နဲ႔ထည္ရင္ မိႈတတ္ႏိုင္ပါတယ္။

၆။ငွက္ေပ်ာသီးကို သီးသန္႔ထားပါ။

ငွက္ေပ်ာသီးက မွည့္လြယ္တဲ့အသီးျဖစ္တာေၾကာင့္ အျပင္မွာအမွည့္ခံၿပီး ေရခဲ့ေသတၱာထဲမွာ ထည့္သိမ္းထားေပးမယ္ဆိုရင္ ပိုၿပီး တာရွည္ခံပါတယ္။

၇။ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အာလူးကို ေရာမထားပါႏွင့္။
ၾကက္သြန္နီသည္ အပူဓာတ္ရွိတာေၾကာင့္အာလူးႏွင့္ ေရာထားတဲ့အခါ အာလူးကို ျမန္ျမန္ပုပ္ေစပါတယ္။

၈။ ေထာပတ္သီးအမွည့္ႏွင့္ ငွက္ေပ်ာသီး အတူမထားပါႏွင့္။

ေထာပတ္သီးအစိမ္းကို ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ အတူထားရင္ အသီးမွည့္တာပိုျမန္ေစပါတယ္။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ ေထာပတ္သီးမွည့္ေနရင္ ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ အတူထားတဲ့အခါ ပိုၿပီး ပုပ္လြယ္ေစပါတယ္။

၉။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရခဲေသတၱာထဲ မထည့္ပါနဲ႔။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္သိမ္းထားလွ်င္ အသီးရဲ႕ အာနိသင္၊ အရသာေတြကို ပ်က္စီးေစႏိုင္ပါတယ္။
Ref; NAVER

596 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.