Stay at home လုပ္ေနရတဲ့ အခ်ိန္မွာ အိမ္မွာေနရင္း ကရင္႐ိုးရာ တာလေပါဟင္းခ်က္စားၾကရေအာင္

ဒီတစ္ပတ္မွာေတာ့ ႐ိုးရာဟင္းခ်က္နည္းမ်ားစြာထဲကမွ ကရင္တိုင္းရင္းသားတို႔ရဲ႕ ႐ိုးရာဟင္းခ်က္နည္းေလးကို တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့

မွ်စ္ဆက္ (၅က်ပ္သား)
ပုဇြန္အေကာင္ေသး ၁၅၀ဂရမ္
ေျပာင္းဖူး – ၁ဖူး
ဖ႐ုံၫႊန႔္ (သို႔)ဘူးၫႊန႔္
ဒညင္းသီး ၁ လုံး
႐ုံးပတီသီး ၂ ေတာင့္
ခေနာဆန္ျပဳတ္မႈန႔္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ပင္စိမ္း ၂၀ ဂရမ္
ခေနာၾကက္သားမႈန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
စိမ္းစားငါးပိ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ ၄ခြက္(၁လီတာ)
င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ၃ ေတာင့္

မွ်စ္ေတြကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ပုဇြန္ကို အခြံခြာထားပါ။ ေျပာင္းဖူးေစ့ေတြကို ပါးပါးလွီးထားၿပီး ဖ႐ုံၫႊန႔္(သို႔)ဘူးၫႊန႔္ေတြကို အ႐ြက္သင္ပါ။ထို႔ေနာက္ ဒညင္းသီးကို ပါးပါးလွီးေပးထားပါ။
ပထမဦးစြာ အိုးထဲကို ေရထည့္ၿပီး အိုးကို အပူးေပးထားပါ။
ေရဆူလာတဲ့အခါ ငါးပိစိမ္းသားနဲ႔ ပုဇြန္ကို ထည့္ေပးပါ။
၁ မိနစ္ခန႔္ၾကာေသာအခါ ပုဇြန္ေတြကို ဆယ္ထားၿပီး မွ်စ္နဲ႔ ဒညင္းသီးေတြကို ထည့္ပါ။
ခေနဆန္ျပဳတ္မႈန႔္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
ပင္စိမ္းကလြဲၿပီး က်န္အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ထည့္ေပးပါ။
ေျပာင္းဖူးႏွင့္ ဒညင္းသီးက်က္သည္အထိ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ခ်က္ေပးပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ၿပီး ဆယ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေတြကို ျပန္ထည့္ေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ခန္႔္ေလာက္ တည္ထားေပးပါ။

ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ ပင္စိမ္းအုပ္ၿပီး အရသာရွိတဲ့ ကရင္တာလေပါဟင္းကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

484 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.