ပိတ္ရက္မွာ ဆူရွီလုပ္စားလို႔ရေအာင္ ဆူရွီျပဳလုပ္နည္းေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။

ဆူရွီျပုလုပ္နည္း(寿司の作り方)
ရွမ္းဆန္ -၂ ဗူး
ေရညွိရြက္ (၆)ရြက္
သခြားသီး- ၁လုံး
မုန္လာဥနီ- ၁လုံး
ပုဇြန္ – ၆ ေကာင္
ဂဏန္းသား – ၆ခု
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
မေရာနိစ္
ဆလပ္ရြက္
ဆူရွီဆန္ ၂ ဗူးကို ေရ ၃ ဗူးထည့္ကာ ထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္ ခ်က္ေပးပါ။
မုန္လာဥနီကို အခြံခြာၿပီး လက္တစ္လု့းေလာက္အရြယ္ကို အရွည္လိုက္ လွီးထားပါ။
သခြားသီးကို အခြံခြာကာ အလယ္အူတိိုင္ထုတ္ၿပီး လက္တလုံး အေနေတာ္လိုက္ လွီးပါ။
ပုဇြန္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ေလွာ္ကာ ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာျပီး ဗိုက္ေနရာမွ အေၾကာကိုအလယ္မွ ဗိုက္သားထိ မျပတ္ေအာင္ အသာေလး အရွည္လိုက္ခြဲခ်ကာ ျဖန္႔ေပးထားပါ။
ဂဏန္းေခ်ာင္းကို ဆီျဖင့္ေၾကာ္ကာ စစ္ထားေပးပါ။
အားလုံးျပင္ဆင္ၿပီးသည္ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ထမင္းပူထဲသို႔ သၾကား၊ ဆားတို႔ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ။
ထို႔ေနာက္ ေရညွိရြက္ကို ယင္းလိပ္ေပၚမွာ ခင္းၿပီး လက္ႏွစ္ဖက္လုံး ေရစိုရုံစြတ္ကာ ထမင္းကို အေနေတာ္ယူၿပီး ေရညွိေပၚမွာ ခပ္ပါးပါးျဖန္႔တင္ထားေပးပါ။
ထမင္းေပၚမွ ႏွစ္သက္ရာ အသားတစ္ခုခုႏွင့္ ဆလပ္ရြက္၊ မုန္လာဥနီ၊သခြားသီးတို႔ကို လိပ္ေပးပါ။
က်န္ေသာအသားမ်ားကိုလဲ အထက္ပါနည္းအတိုင္းလိပ္ေပးပါ။ ၿပီးေနာက္ အေပၚမွ မေရာနိစ္ကိုထည့္ၿပီးလုပ္ေပးပါ။
အားလုံးၿပီးလွ်င္ အေနေတာ္ေလးျဖတ္ၿပီးႏွစ္သက္သလို စားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။

3K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.