ကိုရီးယား ပဲခါက္ဆဲြျပဳလုပ္နည္း(짜장면)

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့
ေခါက္ဆြဲ
ဝက္သား(အနည္းငယ္)
မုန္လာဥနီ(၁)လုံး
ၾကက္သြန္နီ(၁) လုံး
သခြားသီး(အေသး ၁)လုံး
ေကာ္မႈန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း)
သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)
ပဲအမဲအႏွစ္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း-Black bean paste)
ဆီ အနည္းငယ္

၁) ဝက္သားကို ေရေဆးၿပီး အတုံးအေသးတုံး၍ အရသာအမႈန္႔ေတြျဖင့္ နယ္ၿပီး ဆီႏွင့္ ေၾကာ္ေပးပါ။

၂) မုန္လာဥျဖဴ၊ အာလူး၊ၾကက္သြန္နီ၊ ဘူးသီး၊သခြားသီး စတာေတြကို ေရေဆးၿပီး လိုအပ္သည့္ အရြယ္အစားအလိုက္ တုံးၿပီး ဝက္သားေၾကာ္အိုးထဲသို႔ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။

၃)ေၾကာ္ထားတဲ့ အသားႏွင့္ အသီးေတြရဲ႔ ေဘးမွာ ကပ္ၿပီး ပဲႏွစ္ကို ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီနည္းပါက အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ပါ။

၄) ထို႔ေနာက္ ပဲႏွစ္ျဖင့္ အသားႏွင့္ အသီးေတြကို ေရာေမႊေပးပါ။

၅) ေကာ္မႈန္႔ႏွင့္ သၾကားကို လက္ဖက္ရည္ပန္ကန္တစ္လုံးစာတစ္ခြက္ေလာက္ထည့္ၿပီး ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ပါ။

၆) ေကာ္ရည္အႏွစ္ေတြကို အသီးႏွင့္ အသားေတြေၾကာ္ထားတဲ့ အိုးထဲသို႔ ေလာင္းထည့္ေပးပါ။

၇) အန႔ံေမႊးၿပီး ပဲအႏွစ္ေတြ ဆူလာရင္ ေခါက္ဆြဲထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲသို႔ ေလာင္းထည့္ၿပီး အရသာရွိစြာ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။(ဂင္ခ်ီျဖင့္လည္းတဲြဖက္ စားသုံးႏိုင္ပါသည္)

Ref;NAVER

 

757 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.