ငွက္ေပ်ာသီးပန္ကိတ္အိအိေလး ျပဳလုပ္နည္း

ငွက္ေပ်ာနံ႔ေမႊးေမႊးနဲ႔ ဂ်ဳံသားပူပူေလးကို အိမ္မွာအဝဆြဲၾကဖို႔ ငွက္ေပ်ာသီးပန္ကိတ္အိအိေလး ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး – ၂ လုံး
၂။ ဂ်ဳံ – ခြက္ တ ဝက္ (သို႔) ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၃။ ဆား – အနည္းငယ္
၄။ သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ ၾကက္ဥ – ၂ လုံး
၆။ ဆီ (သို႔) ေထာပတ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ ႏြားႏို႔- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
(၁ ခြက္ = 240ml = ႐ိုး႐ိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဂ်ဳံ၊ဆား၊ သၾကားတို႔ကို ဇလုံတခုထဲထည့္ရ်္ သမေအာင္လုပ္ပါ။ ႏြားႏို႔၊ဆီ(သို႔) ေထာပတ္ တို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။ ထို႔ေနာက္ ၾကက္ဥကိုတလုံးခ်င္းဆီထည့္ၿပီး သမေအာင္ ခေလာက္ပါ။ ၿပီးမွ ငွက္ေပ်ာသီးကို ထည့္ၿပီး လက္ျဖင့္ေျခပါ။ (ငွက္ေပ်ာသီး အရမ္းေက်ညက္ရန္မလိုပါ။)
၂။ pancake လုပ္မည့္ အိုးအျပားကို ဆီအနည္းငယ္လူးရ်္ ေယာက္ခ်ိဳဇြန္း တဇါန္းစာဆီထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚမွာ medium heat ျဖင့္ ျပဳလုပ္ပါ။ pancake ရဲ႕အနားေတြ ညိဳလာလွ်င္ ေနာက္တဖက္လွန္ပါ။ ႏွစ္ဖက္လုံးရလွ်င္ မီးဖိုပၚမွခ်ပါ။

ခုဆိုရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးအနံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔banana pancake ကို ထန္းလ်က္ရည္၊ သၾကားရည္ဆမ္းၿပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ငှက်ပျောနံ့မွှေးမွှေးနဲ့ ဂျုံသားပူပူလေးကို အိမ်မှာအဝဆွဲကြဖို့ ငှက်ပျောသီးပန်ကိတ်အိအိလေး ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ သီးမွှေးငှက်ပျောသီး – ၂ လုံး
၂။ ဂျုံ – ခွက် တ ဝက် (သို့) ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း
၃။ ဆား – အနည်းငယ်
၄။ သကြား – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၅။ ကြက်ဥ – ၂ လုံး
၆။ ဆီ (သို့) ထောပတ် – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၇။ နွားနို့- ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း
(၁ ခွက် = 240ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဂျုံ၊ဆား၊ သကြားတို့ကို ဇလုံတခုထဲထည့်ရျ် သမအောင်လုပ်ပါ။ နွားနို့၊ဆီ(သို့) ထောပတ် တို့ကိုထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပါ။ ထို့နောက် ကြက်ဥကိုတလုံးချင်းဆီထည့်ပြီး သမအောင် ခလောက်ပါ။ ပြီးမှ ငှက်ပျောသီးကို ထည့်ပြီး လက်ဖြင့်ခြေပါ။ (ငှက်ပျောသီး အရမ်းကျေညက်ရန်မလိုပါ။)
၂။ pancake လုပ်မည့် အိုးအပြားကို ဆီအနည်းငယ်လူးရျ် ယောက်ချိုဇွန်း တဇါန်းစာဆီထည့်ပြီး မီးဖိုပေါ်မှာ medium heat ဖြင့် ပြုလုပ်ပါ။ pancake ရဲ့အနားတွေ ညိုလာလျှင် နောက်တဖက်လှန်ပါ။ နှစ်ဖက်လုံးရလျှင် မီးဖိုပါ်မှချပါ။

ခုဆိုရင်တော့ ငှက်ပျောသီးအနံ့ သင်းသင်းလေးနဲ့banana pancake ကို ထန်းလျက်ရည်၊ သကြားရည်ဆမ်းပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

900 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.