ဆီးခ်ိဳေရာဂါအတြက္ေဆာင္ရန္ေရွာင္ရန္မ်ား

ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္ ကမၻာေပၚတြင္အမ်ားဆုံးျဖစ္ေလ့ျဖစ္ထရွိတဲ့ ေရာဂါေတြထဲကမွ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ဆီးခ်ိဳေရာဂါျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ကုသမႈခံယူလိုအပ္ပါတယ္။မကုသပဲ ထားမိပါက သၾကားဓာတ္ေလ်ာ့နည္းသြားအတြက္အတြက္ေၾကာင့္ ရုတ္တရက္ သတိလစ္တာမ်ိဳးေတြျဖစ္တတ္ၿပီး ေရရွည္မွာေတာ့ ႏွလုံးေသြးေၾကာ၊ ေက်ာက္ကပ္၊ မ်က္စိ စတာေတြကိုပါ ထိခိုက္လာႏိုင္ပါတယ္။ဆီးခ်ိဳကို၁၊၂၊၃၊ ဆိုၿပီး အမ်ိဳးအစားသုံးမ်ိဳးခဲြထားပါတယ္။

၁) ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အခ်ိဳဓာတ္ကို သရြက္ရြက္က ထိန္းညွိေပးတဲ့ အင္ဆူလင္ေဟာ္မုန္းကို မထုတ္ေပးႏိုင္ေတာ့တာေၾကာင့္ ျဖစ္ရၿပီး ငယ္ရြယ္သူေတြမွာမ်ားေသာအားျဖင့္ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
၂) သရြက္ရြက္က အင္ဆူလင္ကို ထုတ္ေပးေနေသာ္လည္းခႏၶာကိုယ္က အင္ဆူလင္မတိုးေတာ့တဲ့ အတြက္ အခ်ိဳဓာတ္ကို မထိန္းႏုိင္ပဲ ျဖစ္ရတဲ့ အေၾကာင္းအရင္းပါ။
၃) ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ေတြမွာအမ်ားဆုံးျဖစ္တတ္ၿပီး တစ္နဲ႔ ႏွစ္ကေတာ့ နာတာရွည္ေရာဂါျဖစ္ၿပီး (၃)ကေတာ့ ကေလးေမြးၿပီး သြားတဲ့အခ်ိန္မွာ ေပ်ာက္သြားတတ္ပါတယ္။

ဒါမွမဟုတ္ အမ်ိဳးအစား(၂) အျဖစ္လဲ အသြင္ေျပာင္းသြားႏိုင္ပါတယ္။
လုံးဝေရွာင္ၾကဥ္ရမယ့္အစားအစာမ်ား

ဂလူးကိုစ့္၊ သၾကား၊ႏို႔ဆီ၊ထန္းလ်က္၊ ႀကံသကာ စတာေတြႏွင့္္ျပဳလုပ္ၿပီး အခ်ိဳလြန္ကဲတဲ့ အစားအေသာက္မ်ားကို လုံးဝေရွာင္ၾကဥ္ရပါမည္။

အသင့္အတင့္ စားေသာက္ႏိုင္ေသာ အစားအစာမ်ား
ဆန္၊ဂ်ဳံ၊ အာလူး၊ကန္စြန္းဥ၊ ပိန္းဥ စတာေတြကဲ့သို႔ ကစီဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြ၊ အရသာအလြန္ခ်ိဳတဲ့ သစ္သီးမ်ား၊ ပဲ၊ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးႏွင့္ ျပဳလုပ္ထားေသာ အစားအေသာက္မ်ားကိုမူ အသင့္အတင့္သာ စားသုံးသင့္သည္။

ပုံမွန္စားသုံးႏိုင္ေသာ အစားအစာမ်ား
အသား၊ငါး၊ အခ်ိဳဓာတ္မရွိေသာ အသီးအႏွံမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။
Ref;NAVER

 

252 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.