ေပါင္မုန္႔အသားကပ္ပူပူေမႊးေမႊးေၾကာ္နည္း

ေကာ္ဖီေလးနဲ႔ ေတာ္ကီပစ္ရင္း ဆြဲဖို႔ အဆာေျပ စားစရာ ေပါင္မုန္႔အသားကပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေပါင္မုန္႔ (Bread)- ၅ခ်ပ္
၂။ ၀က္သား (Pork) ( သို႔ ) ႏွစ္သက္ရာအသား – ၁၅က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၃။ ၾကက္ဥ (Egg)- ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၄။ ခရုဆီ (Oyster Sauce)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ (Light Soy Sauce)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ဆား (salt)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ သၾကား (Sugar)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ (Black pepper)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္္း
၉။ တရုတ္နံနံပင္ (Spring Cilantro)

ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ သခြားသီး – တ၀က္ (ပါးပါးအရွည္လွီးပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ) (ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ ငရုတ္သီးေတာင္႔ပြ(အရွည္) – ၁ခု(ပါးပါးအ၀ိုင္းလွီးပါ)
၄။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဗီနီဂါ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ ေရေႏြး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေပါင္မုန္႔၁ခ်ပ္ခ်င္းဆီကို ၄ပိုင္းပိုင္းလုိက္ပါ
၂။ ျပီလွ်င္ က်န္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (၀က္သား၊ ၾကက္ဥ၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ တရုတ္နံနံပင္) အားလံုးတုိ႔ကို ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ ေရာနုယ္လုိက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေပါင္မုန္႔ေပၚသို႔ နုယ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ကပ္လုိက္ပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ ဆီပူလာလွ်င္ ၀က္သားကပ္ထားသည္႔ ဘက္သို႔ အရင္ေၾကာ္ျပီ က်က္လွ်င္ ေနာက္တစ္ဘက္သုိ႔ ျပန္လွန္ေပးပါ။
၅။ နီညွုိေရာင္သန္းလာလွ်င္ ေပါင္မုန္႔ေလးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ေပးျပီ ဆီစုတ္စကၠဴေပၚတြင္ တင္ေပးထားပါ။
၆။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ေပါင္မုန္႔မ်ားကို ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။
၇။ ေပါင္မုန္႔ ၀က္သားကပ္ေၾကာ္ေလးမ်ား ရျပီ ဆုိလွ်င္ ေဆာ႔ျပဳလုပ္ပါ႔မယ္။
၈။ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဆား၊ သၾကား၊ ဗီနီဂါ၊ ေရေႏြး)တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၉။ ျပီမွ သခြားသီး၊ ငရုတ္ပြေတာင္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ျခင္းျဖင္႔ ေဆာ႔ရရွိပါျပီ။

ခုဆိုရင္ေတာ့ ပူေမႊးေနတဲ့ ေပါင္မုန္႔အသားကပ္ေၾကာ္ေလးကို ေဆာ့စ္နဲ႔ တြဲၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ကော်ဖီလေးနဲ့ တော်ကီပစ်ရင်း ဆွဲဖို့ အဆာပြေ စားစရာ ပေါင်မုန့်အသားကပ်ကြော်မွှေးမွှေးလေး ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ပေါင်မုန့် (Bread)- ၅ချပ်
၂။ ဝက်သား (Pork) ( သို့ ) နှစ်သက်ရာအသား – ၁၅ကျပ်သား (နှုတ်နှုတ်စဉ်းထားပါ)
၃။ ကြက်ဥ (Egg)- ၁လုံး (ခလောက်ထားပါ)
၄။ ခရုဆီ (Oyster Sauce)- စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
၅။ ပဲငံပြာရည် အကြည် (Light Soy Sauce)- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
၆။ ဆား (salt)- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ဇွန်း
၇။ သကြား (Sugar)- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
၈။ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် (Black pepper)- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
၉။ တရုတ်နံနံပင် (Spring Cilantro)

ဆော့အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ သခွားသီး – တဝက် (ပါးပါးအရှည်လှီးပါ)
၂။ ကြက်သွန်မြိတ် – ၁ခု (ပါးပါးလှီးပါ) (ပါးပါးလှီးပါ)
၃။ ငရုတ်သီးတောင့်ပွ(အရှည်) – ၁ခု(ပါးပါးအဝိုင်းလှီးပါ)
၄။ သကြား – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်းခွဲ
၅။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်
၆။ ဗီနီဂါ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
၇။ ရေနွေး – စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း

ချက်ပြုတ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ပေါင်မုန့်၁ချပ်ချင်းဆီကို ၄ပိုင်းပိုင်းလိုက်ပါ
၂။ ပြီလျှင် ကျန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ ဖြစ်သော (ဝက်သား၊ ကြက်ဥ၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည်၊ ဆား၊ သကြား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ တရုတ်နံနံပင်) အားလုံးတို့ကို ဇလုံတစ်ခုထဲတွင် ရောနုယ်လိုက်ပါ။
၃။ ထို့နောက် ပေါင်မုန့်ပေါ်သို့ နုယ်ထားသော ဝက်သားများကို ပုံတွင် ပါသည့်အတိုင်း ကပ်လိုက်ပါ။

၄။ ပြီနောက် ဒယ်ထဲ ဆီများများထည့်၍ ဆီပူလာလျှင် ဝက်သားကပ်ထားသည့် ဘက်သို့ အရင်ကြော်ပြီ ကျက်လျှင် နောက်တစ်ဘက်သို့ ပြန်လှန်ပေးပါ။
၅။ နီညှိုရောင်သန်းလာလျှင် ပေါင်မုန့်လေးများကို ပြန်ဆယ်ပေးပြီ ဆီစုတ်စက္ကူပေါ်တွင် တင်ပေးထားပါ။
၆။ ထိုနည်းအတိုင်း ကျန်ပေါင်မုန့်များကို ဆက်ကြော်ပေးပါ။
၇။ ပေါင်မုန့် ဝက်သားကပ်ကြော်လေးများ ရပြီ ဆိုလျှင် ဆော့ပြုလုပ်ပါ့မယ်။
၈။ ဆော့အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများဖြစ်သော (ဆား၊ သကြား၊ ဗီနီဂါ၊ ရေနွေး)တို့ကို ခွက်တစ်ခုထဲ ရောမွှေလိုက်ပါ။
၉။ ပြီမှ သခွားသီး၊ ငရုတ်ပွတောင့်၊ ကြက်သွန်မြိတ်ထည့်ထားသော ခွက်ထဲသို့ လောင်းထည့်ခြင်းဖြင့် ဆော့ရရှိပါပြီ။

ခုဆိုရင်တော့ ပူမွှေးနေတဲ့ ပေါင်မုန့်အသားကပ်ကြော်လေးကို ဆော့စ်နဲ့ တွဲပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

399 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.