နာမည္ႀကီး ထိုင္းငါးပိထမင္းပူပူၾကာ္နည္း

ရိုးရိုးထမင္းေၾကာ္လို မဟုတ္ဘဲ  စားၿပီးရင္း စားခ်င္ေနမဲ့ ထိုင္းစတိုင္ နာမည္ႀကီး ငါးပိထမင္းေၾကာ္ပူပူေလးကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ခ်က္ျပီးသား ထမင္း – ၂လံုး
ငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

တြဲဖက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြနး္ ၃ဇြန္းစာ
ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ပဲသီး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
သရက္သီး – ၁လံုး (ေပါက္ေပးပါ)
သံပရာသီး – ၁လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ျပီ အျပားေၾကာ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁ခု (အတုံးေသးတံုးေပးျပီ ဆားနည္းကာ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးထားပါ)

***ႏွစ္သက္ရာ အတြဲအဖက္ေလးနဲ႔ စားသံုးႏုိင္ပါတယ္***

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ငပိကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ထမင္းထည္႔ျပီ ငပိနဲ႔ ထမင္းမ်ားကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ အေပၚမွ နွမ္းဆီ ျဖဴးေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္လံုး ထဲသို႔ ငပိထမင္းေၾကာ္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႔ ေမွာက္ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ျပီးမွ ငပိထမင္းေၾကာ္ ေဘးတြင္ တြဲဖက္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ပုဇြန္ေျခာက္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ ၾကက္သားေၾကာ္၊ ပဲသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သရက္သီး၊ သံပရာသီး၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို စီေပးထားပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အားလံုးကို ေရာေမႊလိုက္ျပီ အေပၚမွ သံပရာသီးေလး ညွစ္လိုက္ပါ။

ခုဆိုရင္ေတာ့ အရသာအရမ္းရွိတဲ့ ထိုင္းစတိုင္ ငါးပိထမင္းေၾကာ္ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ရိုးရိုးထမင်းကြော်လို မဟုတ်ဘဲ စားပြီးရင်း စားချင်နေမဲ့ ထိုင်းစတိုင် နာမည်ကြီး ငါးပိထမင်းကြော်ပူပူလေးကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ချက်ပြီးသား ထမင်း – ၂လုံး
ငပိ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း
ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်
ကြက်သားမှုန့် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်
သကြား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၄ပုံ၁ပုံ
ပဲငံပြာရည်(အကြည်) – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် – အနည်းငယ်
ဟင်းရွက်ဆီ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
နှမ်းဆီ – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း

တွဲဖက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပုဇွန်ခြောက် – စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်းစာ
ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် – စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း
ပဲသီး – စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း (ပါးပါးလှီးပါ)
ကြက်သွန်နီ – ၂လုံး (ပါးပါးလှီးပါ)
သရက်သီး – ၁လုံး (ပေါက်ပေးပါ)
သံပရာသီး – ၁လုံး ( ပါးပါးလှီးပါ)
ကြက်ဥ – ၂လုံး (ခလောက်ပြီ အပြားကြော်ပြီ ပါးပါးလှီးပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း (ပါးပါးလှီးပါ)
ကြက်သွန်မြိတ် – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း (ပါးပါးလှီးပါ)
ကြက်ရင်ဗုံသား – ၁ခု (အတုံးသေးတုံးပေးပြီ ဆားနည်းကာ အညှိရောင်သန်းသည်အထိ ကြော်ပေးထားပါ)

***နှစ်သက်ရာ အတွဲအဖက်လေးနဲ့ စားသုံးနိုင်ပါတယ်***

ချက်ပြုတ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဒယ်ထဲ ဆီ(စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း) ထည့်ပြီ ငပိကို ထည့်ပြီ ၁မိနစ်ခန့်မွှေပေးပါ။
၂။ ပြီလျှင် ထမင်းထည့်ပြီ ငပိနဲ့ ထမင်းများကို ရောမွှေလိုက်ပါ။
၃။ ထို့နောက် အရသာအတွက် ဆား၊ ကြက်သားမှုန့်၊ သကြား၊ ပဲငံပြာရည်၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ကို ထည့်ပေးပြီ အပေါ်မှ နှမ်းဆီ ဖြူးပေးပါ။
၄။ ပြီးလျှင် ပန်းကန်လုံး ထဲသို့ ငပိထမင်းကြော်များကို ထည့်ပြီ ပန်းကန်ပြားတစ်ခုထဲသို့ မှောက်ထည့်လိုက်ပါ။
၅။ ပြီးမှ ငပိထမင်းကြော် ဘေးတွင် တွဲဖက်ပါဝင်ပစ္စည်းများ ဖြစ်သော (ပုဇွန်ခြောက်၊ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်၊ ကြက်သားကြော်၊ ပဲသီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ သရက်သီး၊ သံပရာသီး၊ ကြက်ဥကြော်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း) တို့ကို စီပေးထားပါ။
၆။ ထို့နောက် အားလုံးကို ရောမွှေလိုက်ပြီ အပေါ်မှ သံပရာသီးလေး ညှစ်လိုက်ပါ။

ခုဆိုရင်တော့ အရသာအရမ်းရှိတဲ့ ထိုင်းစတိုင် ငါးပိထမင်းကြော်ပူပူလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

2K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.