ကဘားေခါက္ဆြဲေၾကာ္နည္း

ပူပူအိအိေခါက္ဆြဲေလးကို အသြင္တမ်ိဳးနဲ႔ ဆြဲႏိုင္ဖုိ႔ Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ကဘားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ျမန္မာ့ခံတြင္းနဲ႔ ကို္က္ေအာင္ ျပင္ဆင္ေပးထားပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေျခာက္ – ၃၀ က်ပ္သား (ေရေႏြး ၃မိနစ္ခန္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)

၂။ ၾကက္ရင္ဗံုသား- ၁၅က်ပ္သား (အတံုး ေလးမ်ား တံုးေပးပါ)

၃။ ေဂၚဖီထုပ္ – တစ္စိတ္ ( အရြယ္အေနေတာ္ လွီးပါ)

၄။ မုန္လာဥနီ – ၂ဥ (အရွည္ေလးမ်ား လွီးပါ)

၅။ တရုတ္နံနံပင္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)

၆။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္

ရ။ ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္

၈။ ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)

၉။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)

၁၀။ မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

၁၁။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

၁၂။ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ – အနည္းငယ္

၁၃။ ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္) ထည္႔ျပီ ခေလာက္ထားပါ)
၁၄။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄ ေတာင့္ ( ပါးပါးလွီးထားပါ )
( အစပ္မစားႏိုင္ရင္ မထည့္လည္း ရပါတယ္ )

ျပင္ဆင္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ မ်ားကို ဆီပူထုိးေပးပါ။

၂။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ျပီ အေရာင္ေျပာင္းလာသည္ အထိ မိနစ္ အနည္းငယ္ ေမႊေပးပါ။

၃။ ေနာက္မွ ပဲငံျပာရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု) ထည္႔၍ ေရာေမႊလုိက္ပါ။

၄။ ၾကက္သားနူးအိရန္ ေရ(လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၁လံုး) ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၅။ ၾကက္သား ေရနည္းနည္း ခန္းလာလွ်င္ မာဆာလာ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည႔္လုိက္ပါ။

၆။ ဟင္းအနွစ္မခန္းခင္ မီးပိတ္၍ ၾကက္သားမ်ားကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။

၆။ ထုိ႔ေနာက္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥမ်ားကို ဒယ္ထဲ ဆီပူလာလွ်င္ ထည္႔၍ ေၾကာ္ျပီ ျပန္ဖယ္ထားေပးပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္နီထည္႔ျပီ ဆီသပ္လုိက္ပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီထုပ္ ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၃။ ေနာက္ ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာ ေခါက္ဆြဲမ်ားကို ထည္႔လိုက္ျပီ ေမႊလိုက္ပါ။

၄။ ျပီးေနာက္ ေရ(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္)၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ (အနည္းငယ္) ထည္႔၍ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၅။ ျပီးလွ်င္ ဖယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၆။ ေနာက္ဆံုးမွ တရုတ္နံနံပင္နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အုပ္လုိက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္ဥေၾကာ္ကို အေပၚမွ တင္လုိက္ပါ။

ခုဆိုရင္ေတာ့ အရမ္းအရသာရွိတဲ့ ကဘားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ပူပူအိအိခေါက်ဆွဲလေးကို အသွင်တမျိုးနဲ့ ဆွဲနိုင်ဖို့ Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ ကဘားခေါက်ဆွဲကြော်ကို မြန်မာ့ခံတွင်းနဲ့ ကိုက်အောင် ပြင်ဆင်ပေးထားပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ကြက်ဥခေါက်ဆွဲခြောက် – ၃၀ ကျပ်သား (ရေနွေး ၃မိနစ်ခန့် ဖျော်ထားပေးပါ)

၂။ ကြက်ရင်ဗုံသား- ၁၅ကျပ်သား (အတုံး လေးများ တုံးပေးပါ)

၃။ ဂေါ်ဖီထုပ် – တစ်စိတ် ( အရွယ်အနေတော် လှီးပါ)

၄။ မုန်လာဥနီ – ၂ဥ (အရှည်လေးများ လှီးပါ)

၅။ တရုတ်နံနံပင် – ၁စည်း (ပါးပါးလှီးပါ)

၆။ ပဲငံပြာရည်(အကြည်) – စားပွဲတင်ဇွန်း တဝက်

ရ။ ပဲငံပြာရည် (အနောက်) – စားပွဲတင်ဇွန်း တဝက်

၈။ ကြက်သွန်နီ – တဝက် (ပါးပါးလှီးပါ)

၉။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၂မွှာ (နှုတ်နှုတ်ဆင်းပါ)

၁၀။ မဆလာ – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

၁၁။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း

၁၂။ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် – အနည်းငယ်

၁၃။ ကြက်ဥ – ၂လုံး (ဆား(လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတဝက်) ထည့်ပြီ ခလောက်ထားပါ)
၁၄။ ငရုတ်သီးစိမ်း – ၄ တောင့် ( ပါးပါးလှီးထားပါ )
( အစပ်မစားနိုင်ရင် မထည့်လည်း ရပါတယ် )

ပြင်ဆင်နည်း
၁။ ဒယ်ထဲ ဆီ(စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း) ထည့်ပြီ ဆီပူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ကြက်သွန်နီ များကို ဆီပူထိုးပေးပါ။

၂။ ပြီးလျှင် ကြက်သားများကို ထည့်ပြီ အရောင်ပြောင်းလာသည် အထိ မိနစ် အနည်းငယ် မွှေပေးပါ။

၃။ နောက်မှ ပဲငံပြာရည်(စားပွဲတင်ဇွန်း တဝက်)၊ ဆား(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်)၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၄ပုံ၁ပုံ) ထည့်၍ ရောမွှေလိုက်ပါ။

၄။ ကြက်သားနူးအိရန် ရေ(လက်ဖက်ရည် ပန်းကန်လုံး ၁လုံး) ထည့်ပြီ ရောမွှေလိုက်ပါ။

၅။ ကြက်သား ရေနည်းနည်း ခန်းလာလျှင် မာဆာလာ(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်) ထည့်လိုက်ပါ။

၆။ ဟင်းအနှစ်မခန်းခင် မီးပိတ်၍ ကြက်သားများကို ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ပြန်ဆယ်ထားပေးပါ။

၆။ ထို့နောက် ခလောက်ထားသော ကြက်ဥများကို ဒယ်ထဲ ဆီပူလာလျှင် ထည့်၍ ကြော်ပြီ ပြန်ဖယ်ထားပေးပါ။

ချက်ပြုတ်နည်း
၁။ ဒယ်ထဲသို့ ဆီ(စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း) ထည့်ပြီ ကြက်သွန်နီထည့်ပြီ ဆီသပ်လိုက်ပါ။

၂။ ထို့နောက် မုန်လာဥနီ၊ ဂေါ်ဖီထုပ် ထည့်ပြီ ရောမွှေလိုက်ပါ။

၃။ နောက် ရေနွေးဖျောထားသော ခေါက်ဆွဲများကို ထည့်လိုက်ပြီ မွှေလိုက်ပါ။

၄။ ပြီးနောက် ရေ(လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံး တဝက်)၊ ပဲငံပြာရည်အနောက်(စားပွဲတင်ဇွန်း တဝက်)၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် (အနည်းငယ်) ထည့်၍ ရောမွှေလိုက်ပါ။

၅။ ပြီးလျှင် ဖယ်ထားသော ကြက်သားများကို ထည့်ရောမွှေလိုက်ပါ။

၆။ နောက်ဆုံးမှ တရုတ်နံနံပင်နဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း အုပ်လိုက်ပါ။ ပြီးလျှင် ကြော်ထားသော ကြက်ဥကြော်ကို အပေါ်မှ တင်လိုက်ပါ။

ခုဆိုရင်တော့ အရမ်းအရသာရှိတဲ့ ကဘားခေါက်ဆွဲကြော်လေး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

201 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.