အယ္လ္ဇိုင္းမား ကာကြယ္ဖို႔နဲ႔ ဦးေႏွာက္ဖြံ႕ၿဖိဳးဖို႔ ငါးအဆီ စားၾကစို႔

article-2544287-0d30898e00000578-93_634x377.jpg

 

 

ငါးအဆီထဲမွာ အိုမီဂါ-3 ဖက္တီးအက္ဆစ္ ႂကြယ္၀စြာ ပါ႐ွိတဲ႔အတြက္ေၾကာင္႔ သက္ႀကီးပိုင္းေတြရဲ႕ ဦးေႏွာက္ထုထည္ကို ပိုႀကီးလာေစၿပီး အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါကိုလည္း ကာကြယ္ေပးတယ္လို႔ သုေတသီေတြက သက္ေသျပခဲ႔ပါတယ္။ ငါးအဆီစားျခင္းဟာ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးကို တစ္ႏွစ္၊ႏွစ္ႏွစ္ ထိန္းသိမ္းတာနဲ႔ ညီမွ်တယ္လို႔လည္း Neurology ဂ်ာနယ္မွာ ဖတ္ရပါတယ္။

ဦးေႏွာက္ ထုထည္က်ံဳ႕လာျခင္းဟာ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါလကၡဏာ တစ္ရပ္ပါပဲ။ အသက္ႀကီးလာရင္လည္း ဦးေႏွာက္ ထုထည္က်ံဳ႕လာတာပါပဲ။

ဒီေတာ႔ ငါးအဆီပါတဲ႔ ငါးကို တစ္ပတ္ႏွစ္ႀကိမ္ စားပါလို႔ အၾကံျပဳခ်င္ပါတယ္။ အိုမီဂါ-3 အက္ဆစ္ထဲမွာ ပါ႐ွိတဲ႔ docosahexaenoic အက္ဆစ္ (DHA)ဟာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ တစ္ခုနဲ႔တစ္ခုဆက္သြယ္မႈကို အားေပးပါတယ္။

အိုမီဂါ-3 အက္ဆစ္ အႂကြယ္၀ဆံုး ငါးေတြကေတာ႔ herring လို႔ေခၚတဲ႔ ေျမာက္အတၱလႏၱိတ္ ငါးသေလာက္၊ မက္ကရယ္ငါး နဲ႔ ဆာဒင္းန္ငါး ေတြပဲျဖစ္ပါတယ္။

 

Ref: www.dailymail.co.uk

22 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.