ဝက္သားခ်ဥ္၊ ၾကက္သားခ်ဥ္ ျပဳလုပ္နည္း

ေၾကာ္စားမလား၊ သုပ္ပဲစားမလား ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ ျမည္းရင္း ဘယ္လိုစားစား အရသာရွိတဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္၊ ၾကက္သားခ်ဥ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားတဲ့ ၾကက္သား (သို႔) ဝက္သား
၂။ ထမင္းခပ္မာမာ အနည္းငယ္
၃။ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္
ရွာလကာရည္ – အနည္းငယ္စီ
၄။ အစားအစာသံုးအေရာင္အနီမႈန္႔ ( အေရာင္လွခ်င္ရင္ ထည့္ပါ )

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အသားကို င႐ုတ္ေကာင္း၊ ထမင္း၊ ဆား၊ သၾကား.ပဲငံျပာရည္နံေနေအာင္ဖိၿပီးနယ္နယ္ေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ ရွာလကာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၂။ အားလံုးနယ္ၿပီးသား အသားေတြကို ပလတ္စတစ္အိတ္ထဲထည့္ပါ။ အသားေပၚင႐ုတ္သီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ထပ္ထည့္လိုက္ၿပီး ေလမဝင္ေအာင္ ႀကိဳးနဲ႔ စည္းလိုက္ပါ။
၃။ အေအးခန္းထဲထားဘို႔မလိုပါ။ ေနပူလည္းမျပရပါ။ အခန္းအပူခ်ိန္မွာ တပတ္ေလာက္ထားၿပဲီးရင္ေတာ့ ဘယ္လိုပဲစားစား အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းတဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္၊ ၾကက္သားခ်ဥ္ကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

[ unicode ]

ကြော်စားမလား၊ သုပ်ပဲစားမလား ရေနွေးကြမ်းလေးနဲ့ မြည်းရင်း ဘယ်လိုစားစား အရသာရှိတဲ့ ဝက်သားချဉ်၊ ကြက်သားချဉ် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ နုပ်နုပ်စင်းထားတဲ့ ကြက်သား (သို့) ဝက်သား
၂။ ထမင်းခပ်မာမာ အနည်းငယ်
၃။ ငရုတ်ကောင်း၊ ဆား၊ သကြား၊ ပဲငံပြာရည်
ရှာလကာရည် – အနည်းငယ်စီ
၄။ အစားအစာသုံးအရောင်အနီမှုန့် ( အရောင်လှချင်ရင် ထည့်ပါ )

ပြုလုပ်နည်း
၁။ အသားကို ငရုတ်ကောင်း၊ ထမင်း၊ ဆား၊ သကြား.ပဲငံပြာရည်နံနေအောင်ဖိပြီးနယ်နယ်ပေးပါ။ ထို့နောက် ရှာလကာရည် အနည်းငယ်ထည့်ပါ။
၂။ အားလုံးနယ်ပြီးသား အသားတွေကို ပလတ်စတစ်အိတ်ထဲထည့်ပါ။ အသားပေါ်ငရုတ်သီး
ကြက်သွန်ဖြူ ထပ်ထည့်လိုက်ပြီး လေမဝင်အောင် ကြိုးနဲ့ စည်းလိုက်ပါ။
၃။ အအေးခန်းထဲထားဘို့မလိုပါ။ နေပူလည်းမပြရပါ။ အခန်းအပူချိန်မှာ တပတ်လောက်ထားပြဲီးရင်တော့ ဘယ်လိုပဲစားစား အရမ်းစားလို့ကောင်းတဲ့ ဝက်သားချဉ်၊ ကြက်သားချဉ်ကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Ref; asianfood

5K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.