ခႏံုထုပ္ျပဳလုပ္နည္း

ခႏံုထုပ္ကို ဆန္းဆန္းေလး စားခ်င္ပါတယ္ဆိုတဲ့သူမ်ားအတြက္ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတဲ့ ခႏံုထုပ္အိအိေလး လုပ္နည္းကို တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္။

အဆာလုပ္ရန္
-ၾကက္သား ၅၀ဝ ဂရမ္
-ဆား ၁ဇြန္း (အခ်ိဳဇြန္း)
-အသားမႈန္႕ ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ၾကာညိဳ႕ ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ၾကက္သြန္နီ ၁ကီလို
-ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ဝ ဂရမ္
-ဂ်င္း ၅၀ ဂရမ္

ျပဳလုပ္နည္း
-ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာ အသားမ်ားကို ဆား၊ အသားမႈန္႕တို႕ျဖင့္နယ္ထားပါ။
-ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ ၊ဂ်င္းတို႕ကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီး ဆီအနယ္ငယ္ျဖင့္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ ႏြမ္းလာရင္ -အသား ထဲ့ျပီး ေရမက်န္ေအာင္ ေျခာက္ေနေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ဆီေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္ေနရပါမယ္ေနာ္။

အဆာ အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုေတာ့ ဘဲဥေၾကာ္မယ္ေနာ္။
-ဘဲဥ (သို႔) ၾကက္ဥ ၈ လံုး
-ေရ ၂၀ဝ မီလီမီတာ
-ဂ်ံုး ၆ဇြန္း (စားပြဲတင္)
-ဆား ဇြန္းဝက္ (အခ်ိဳဇြန္း)
-ဆႏြမ္း အနဲငယ္ (သို႕) အစားအစာသုံးအေရာင္ ( ႏွစ္သက္ရာ ) ၆စက္
၆ လက္မပတ္လည္ အိုးကိုဆီပါးပါးေလးသုပ္ျပီး ၾကက္ဥဝိုင္းျပားေလးမ်ားေၾကာ္ပါမယ္။ အရည္ အနဲငယ္ကို ေလာင္းထဲ့ျပီး ဒယ္အိုးကို အလိုက္သင့္လွည့္ေပးပါ။
အခ်ပ္ဝိုင္းေလးေတြရပါမယ္.ျပီးလွ်င္တဖက္လွန္ပါ..
ပုဂံျပားတခုမွာထပ္ထားလိုက္ပါ…
ျပီးလွ်င္ တခ်ပ္ဆီယူျပီး အဆာအနဲငယ္ကို တင္ျပီး ေကာျ္ပန္႕လိပ္သလို လိပ္ပါ။
အလိပ္အရွည္ ၃လက္မ ( သို႕ ) ၃လက္မ ခြဲအရြယ္ရွိပါတယ္။
လံုးပတ္က ဝ.၈ လက္မ ေလာက္ပဲရွိပါတယ္. ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ျဖင့္တြဲစားလို႔ ရပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ခနုံထုပ်ကို ဆန်းဆန်းလေး စားချင်ပါတယ်ဆိုတဲ့သူများအတွက် အရမ်းစားလို့ကောင်းတဲ့ ခနုံထုပ်အိအိလေး လုပ်နည်းကို တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

အဆာလုပ်ရန်
-ကြက်သား ၅၀ဝ ဂရမ်
-ဆား ၁ဇွန်း (အချိုဇွန်း)
-အသားမှုန့် ၁ဇွန်း(စားပွဲတင်)
-ကြာညို့ ၁ဇွန်း(စားပွဲတင်)
-ကြက်သွန်နီ ၁ကီလို
-ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀ဝ ဂရမ်
-ဂျင်း ၅၀ ဂရမ်

ပြုလုပ်နည်း
နုတ်နုတ်စင်းထားသော အသားများကို ဆား၊ အသားမှုန့်တို့ဖြင့်နယ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီ၊ ဖြူ ၊ဂျင်းတို့ကိုနုတ်နုတ်စင်းပြီး ဆီအနယ်ငယ်ဖြင့်ကြော်ပါ။ ကြက်သွန် နွမ်းလာရင် အသား ထဲ့ပြီး ရေမကျန်အောင် ခြောက်နေအောင်ကြော်ပါ။ ဆီခြောက်ခြောက်လေးဖြစ်နေရပါမယ်နော်။

အဆာ အဆင်သင့်ဖြစ်ပြီဆိုတော့ ဘဲဥကြော်မယ်နော်
-ဘဲဥ (သို့) ကြက်ဥ ၈ လုံး
-ရေ ၂၀ဝ မီလီမီတာ
-ဂျုံး ၆ဇွန်း (စားပွဲတင်)
-ဆား ဇွန်းဝက် (အချိုဇွန်း)
-ဆနွမ်း အနဲငယ် (သို့) အစားအစာသုံးအရောင် ( နှစ်သက်ရာ ) ၆စက်
၆ လက်မပတ်လည် အိုးကိုဆီပါးပါးလေးသုပ်ပြီး ကြက်ဥဝိုင်းပြားလေးများကြော်ပါမယ်။ အရည် အနဲငယ်ကို လောင်းထဲ့ပြီး ဒယ်အိုးကို အလိုက်သင့်လှည့်ပေးပါ။
အချပ်ဝိုင်းလေးတွေရပါမယ်.ပြီးလျှင်တဖက်လှန်ပါ..
ပုဂံပြားတခုမှာထပ်ထားလိုက်ပါ…
ပြီးလျှင် တချပ်ဆီယူပြီး အဆာအနဲငယ်ကို တင်ပြီး ကောြ်ပန့်လိပ်သလို လိပ်ပါ။
အလိပ်အရှည် ၃လက်မ ( သို့ ) ၃လက်မ ခွဲအရွယ်ရှိပါတယ်။
လုံးပတ်က ဝ.၈ လက်မ လောက်ပဲရှိပါတယ်. ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချဉ်ဖြင့်တွဲစားလို့ ရပါပြီနော်။

Ref; asianfood

1K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.