ငါးဖယ္ ေဂၚဖီေပါင္းအိအိေလး ျပဳလုပ္နည္း

ကယ္လိုရီလည္း နည္း၊ စားလို႔.လည္းေကာင္း၊ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူတာေၾကာင့္ Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ငါးဖယ္ ေဂၚဖီေပါင္းအိအိ ျပဳလုပ္နည္းကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးဖယ္ျခစ္ – ၁၅ က်ပ္သား(နုတ္နုတ္စင္း)
၂။ ပုဇြန္ – ၁၀ ေကာင္ (နုတ္နုတ္စင္း)
၃။ ၾကက္ဥ – ၁ လံုး
၄။ ေဂၚဖီရြက္ျကီး – ၅ ရြက္
၅။ ၾကက္သြန္နီ – ၁ လံုး(နုတ္နုတ္စင္း)
၆။ မုန္လာဥနီ – ၁ ဝက္ (နုတ္နုတ္စင္း)
၇။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – ၃ ပင္ (နုတ္နုတ္စင္း)
၈။ ဂ်ံဳမႈန္. – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
၉။ ေပါင္မုန္.ေျခာက္- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (မထည့္ခ်င္လည္း ရ )
၁၀။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ၾကက္သားမႈန္.- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဝက္
၁၂။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၃။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၄။ နွမ္းဆီေမႊး – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေဂၚဖီရြက္ကို ေရဆူဆူမွာ၁ မိနစ္ခန္.ႏြမ္းေအာင္ျပဳတ္ျပီး အေအးခံထားပါ။ေဂၚဖီႏြမ္းသြားမွ အစာလိပ္လို.ရမွာမို.ပါ။
၂။ ၿပီးရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲသို.က်န္တဲ့ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ျပီး သမေအာင္ေရာနယ္ေပးပါ။
ျပီးမွ ေဂါ္ဖီရြက္တစ္ခ်ပ္ကို ေအာက္ကခင္းျပီး နယ္ထားတဲ့အစာ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ စြန္းခန္.ထည့္ျပီး လိပ္ေပးပါ။ဒီနည္းနဲ.က်န္တဲ့အစာမ်ားကို လိပ္ေပးပါ။

၃။ ၿပီးရင္ ေဂၚဖီငါးဖယ္လိပ္ေတြကို ဇကာပါတဲ့ေပါင္းအိုးနဲ.ေအာက္ကေရထည့္ျပီး နာရီဝက္ခန္.ေပါင္းပါ။
အခုဆိုရင္ေတာ့ စားလို.အရမ္းေကာင္းတဲ့ ေဂၚဖီငါးဖယ္ပါင္း အိအိေလးကို နွစ္သက္ရာအခ်ဥ္နဲ.တြဲဖက္သံုးေဆာင္လို႔ ရပါၿပီ။

[ Unicode ]

ကယ်လိုရီလည်း နည်း၊ စားလို.လည်းကောင်းသလို လုပ်ရတာလည်း လွယ်ကူတာကြောင့် Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ ငါးဖယ်ခြစ် – ၁၅ ကျပ်သား(နုတ်နုတ်စင်း)
၂။ ပုဇွန် – ၁၀ ကောင် (နုတ်နုတ်စင်း)
၃။ ကြက်ဥ – ၁ လုံး
၄။ ဂေါ်ဖီရွက်ကြီး – ၅ ရွက်
၅။ ကြက်သွန်နီ – ၁ လုံး(နုတ်နုတ်စင်း)
၆။ မုန်လာဥနီ – ၁ ဝက် (နုတ်နုတ်စင်း)
၇။ ကြက်သွန်မြိတ် – ၃ ပင် (နုတ်နုတ်စင်း)
၈။ ဂျုံမှုန်. – စားပွဲတင်ဇွန်း ၄ ဇွန်း
၉။ ပေါင်မုန်.ခြောက်- စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (မထည့်ချင်လည်း ရ )
၁၀။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၁။ ကြက်သားမှုန်.- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဝက်
၁၂။ ငါးငံပြာရည် – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၃။ ခရုဆီ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၄။ နှမ်းဆီမွှေး – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

ချက်ပြုတ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဂေါ်ဖီရွက်ကို ရေဆူဆူမှာ၁ မိနစ်ခန်.နွမ်းအောင်ပြုတ်ပြီး အအေးခံထားပါ။ဂေါ်ဖီနွမ်းသွားမှ အစာလိပ်လို.ရမှာမို.ပါ။
၂။ ပြီးရင် ဇလုံတစ်ခုထဲသို.ကျန်တဲ့ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးထည့်ပြီး သမအောင်ရောနယ်ပေးပါ။
ပြီးမှ ဂေါ်ဖီရွက်တစ်ချပ်ကို အောက်ကခင်းပြီး နယ်ထားတဲ့အစာ စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ စွန်းခန်.ထည့်ပြီး လိပ်ပေးပါ။ဒီနည်းနဲ.ကျန်တဲ့အစာများကို လိပ်ပေးပါ။

၃။ ပြီးရင် ဂေါ်ဖီငါးဖယ်လိပ်တွေကို ဇကာပါတဲ့ပေါင်းအိုးနဲ.အောက်ကရေထည့်ပြီး နာရီဝက်ခန်.ပေါင်းပါ။
အခုဆိုရင်တော့ စားလို.အရမ်းကောင်းတဲ့ ဂေါ်ဖီငါးဖယ်ပါင်း အိအိလေးကို နှစ်သက်ရာအချဉ်နဲ.တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

45K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.