အဆာေျပ ေခါက္ဆြဲလိပ္ေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္း

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထိန္းေနလုိ႔ ထမင္းမစားခ်င္ဘူး၊ အဆာေျပေလးတစ္ခုခု စားခ်င္ပါတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာလူမ်ိဳးတို႔ရဲ႕ ခံတြင္းနဲ႕ ကိုက္ညီေအာင္ ျပဳျပင္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲလိပ္ေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေခါက္ဆြဲဖတ္
၂။ အသီးအရြက္ ( ႏွစ္သက္ရာ )
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၄။ ခရုဆီ
၅။ တရုတ္နံနံ
၆။ ပဲငံျပာရည္
၇။ ဟင္းခတ္မႈန္႔

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ၿပီး နယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္ကို ႀကိတ္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
၃။ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ အသီး အရြက္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။ အရသာနယ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲဖတ္ ထည့္ေမႊပါ။
၅။ ခ႐ုဆီ ထည့္ေမႊေပးပါ။
၆။ တ႐ုတ္ နံနံအုပ္ ပီးေမႊေပးပါ။
င႐ုတ္ေကာင္းႀကိဳက္သူမ်ား အမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
တ႐ုတ္မဆလာႀကိဳက္သူမ်ား ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ဝက္အူေခ်ာင္း,ၾကက္အူေခ်ာင္းႀကိဳက္ရင္ ပါးပါးလွီးထည့္ပီး
အသား,အသဲနဲ႔ ေၾကာ္ေပးလည္း စားေကာင္းေစပါတယ္။
၇။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ Rice Paper ေကာ္ျပန္႔ရြက္ကို ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ထည့္ၿပီး ေကာ္ျပန္႔လိပ္သလို လိပ္ေပးပါ။
အဆိုပါ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ကို နွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ရည္၊ ေရေႏြးၾကမ္းျဖင့္ အဆာေျပ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။

[ Unicode ]

ကိုယ်အလေးချိန်ထိန်းနေလို့ ထမင်းမစားချင်ဘူး၊ အဆာပြေလေးတစ်ခုခု စားချင်ပါတယ်ဆိုရင်တော့ မြန်မာလူမျိုးတို့ရဲ့ ခံတွင်းနဲ့ ကိုက်ညီအောင် ပြုပြင်ထားတဲ့ ခေါက်ဆွဲလိပ်ကြော် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ ခေါက်ဆွဲဖတ်
၂။ အသီးအရွက် ( နှစ်သက်ရာ )
၃။ ကြက်သွန်ဖြူ
၄။ ခရုဆီ
၅။ တရုတ်နံနံ
၆။ ပဲငံပြာရည်
၇။ ဟင်းခတ်မှုန့်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ခေါက်ဆွဲဖတ်ကို ပဲငံပြာရည်အနည်းငယ်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်ထည့်ပြီး နယ်ထားပါ။
၂။ ကြက်သွန်ဖြူအနည်းငယ်ကို ကြိတ်ပြီး ဆီသတ်ပါ။
၃။ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ အသီး အရွက်ထည့်ကြော်ပါ။
၄။ အရသာနယ်ထားတဲ့ ခေါက်ဆွဲဖတ် ထည့်မွှေပါ။
၅။ ခရုဆီ ထည့်မွှေပေးပါ။
၆။ တရုတ် နံနံအုပ် ပီးမွှေပေးပါ။
ငရုတ်ကောင်းကြိုက်သူများ အမှုန့်အနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။
တရုတ်မဆလာကြိုက်သူများ ထည့်နိုင်ပါတယ်။
ဝက်အူချောင်း,ကြက်အူချောင်းကြိုက်ရင် ပါးပါးလှီးထည့်ပီး
အသား,အသဲနဲ့ ကြော်ပေးလည်း စားကောင်းစေပါတယ်။
၇။ ရေနွေးဖျောထားတဲ့ Rice Paper ကော်ပြန့်ရွက်ကို ခေါက်ဆွဲကြော်ထည့်ပြီး ကော်ပြန့်လိပ်သလို လိပ်ပေးပါ။
အဆိုပါ ခေါက်ဆွဲ ကော်ပြန့်လိပ်ကို နှစ်သက်ရာ အချဉ်ရည်၊ ရေနွေးကြမ်းဖြင့် အဆာပြေ သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်။

Ref; asianfoods

401 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.