နာမည္ႀကီး ဖရံုသီးေမႊးဆိမ့္ေပါင္း ျပဳလုပ္နည္း

ေမႊးေမႊးဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔ အရသာ အရမ္းေကာင္းတဲ့ ထိုင္းစတိုင္ ဖရံုသီးေပါင္းေလးကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဖ႐ံုသီး အစိမ္းေရာင္ ၁ လံုး
၂။ ထန္းလ်က္ ၁၀၀ gram
၃။ အုန္းႏို႔ ၁၀၀ gram
၄။ ၾကက္ဥ ၂ လံုး
၅။ ဘဲဥ အႏွစ္ ၂ လံုး
၆။ ဆား အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဖ႐ံုသီးကို ထိပ္မွအညႇာျဖတ္ၿပီး အစာမ်ား ထုတ္ထားပါ။
၂။ အုန္းႏို႔ကို ထန္းလ်က္နဲ႔ေရာၿပီးက်ဳိပါ။
၃။ ၾကက္ဥမ်ားနဲ႔ ဘဲဥအႏွစ္မ်ားကို ေရာၿပီးေခါက္ကာ က်ဳိထားတဲ့ အုန္းႏို႔မ်ားနဲ႔ ေရာစပ္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ အဆာထုတ္ထားတဲ့ ဖ႐ံုသီးထဲ ေလာင္းထည့္ၿပီး ဖ႐ံုသီးမ်ား ႏူးအိသြားေအာင္ (၄၅) မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။

အခုဆိုရင္ေတာ့ ထိုင္းႏိုင္ငံရဲ႕ နာမည္ႀကီး ဖရံုသီး ခ်ိဳဆိမ္႔ေပါင္းေလးကို အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္လို႔ ရပါၿပီ။

[ Unicode ]

မွှေးမွှေးဆိမ့်ဆိမ့်လေးနဲ့ အရသာ အရမ်းကောင်းတဲ့ ထိုင်းစတိုင် ဖရုံသီးပေါင်းလေးကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ ဖရုံသီး အစိမ်းရောင် ၁ လုံး
၂။ ထန်းလျက် ၁၀၀ gram
၃။ အုန်းနို့ ၁၀၀ gram
၄။ ကြက်ဥ ၂ လုံး
၅။ ဘဲဥ အနှစ် ၂ လုံး
၆။ ဆား အနည်းငယ်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဖရုံသီးကို ထိပ်မှအညှာဖြတ်ပြီး အစာများ ထုတ်ထားပါ။
၂။ အုန်းနို့ကို ထန်းလျက်နဲ့ရောပြီးကျိုပါ။
၃။ ကြက်ဥများနဲ့ ဘဲဥအနှစ်များကို ရောပြီးခေါက်ကာ ကျိုထားတဲ့ အုန်းနို့များနဲ့ ရောစပ်ပါ။ ဆားအနည်းငယ် ထည့်ပေးပါ။
၄။ ထို့နောက် အဆာထုတ်ထားတဲ့ ဖရုံသီးထဲ လောင်းထည့်ပြီး ဖရုံသီးများ နူးအိသွားအောင် (၄၅) မိနစ်ခန့် ပေါင်းပေးပါ။

အခုဆိုရင်တော့ ထိုင်းနိုင်ငံရဲ့ နာမည်ကြီး ဖရုံသီး ချိုဆိမ့်ပေါင်းလေးကို အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

Ref; asiandesserts

627 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.