အဆီပိုေတြကင္းေအာင္ ကိုရီးယား ေရညွိသုပ္စားရေအာင္

လူနဲ႔လည္း တည့္၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္ၿပီး အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတဲ့ ကိုရီးယား ေရညွိသုပ္ေလး လုပ္စားၾကမယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေရညွိ တစ္ထုပ္
၂။ ႏွမ္းျဖဴ (သို႔) ႏွမ္းနက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ေလွာ္ၿပီးသား)
၃။ နွမ္းဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၄။ သၾကား အနည္းငယ္
၅။ ၾကက္သားမႈန္႔ အနည္းငယ္
၆။ Soy Souce အနည္းငယ္
၇။ ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔ အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေရညွိမ်ားကို ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ၿပီး အေနေတာ္ ရလာရင္ ေရေအးထဲမွာ ၅ မိနစ္ခန္႔ စိမ္ေပးပါ။
၂။ ထို႔ေနာက္ အဆုိပါ ေရညွိမ်ားကို ပါးပါးလွီးျဖတ္ပါ။
၃။ ထိုေရညွိမ်ားကို အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြႏွယ္ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
တခ်ိဳ႕က ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ အသား၊ ပုစြန္၊ အသီးအရြက္မ်ားကို ထည့္ၿပီးလည္း စားသံုးၾကပါသည္။

Ref; asianfoods

[ Unicode ]

လူနဲ့လည်း တည့်၊ ကျန်းမာရေးနဲ့လည်း ညီညွတ်ပြီး အရမ်းစားလို့ကောင်းတဲ့ ကိုရီးယား ရေညှိသုပ်လေး လုပ်စားကြမယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ ရေညှိ တစ်ထုပ်
၂။ နှမ်းဖြူ (သို့) နှမ်းနက် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (လှော်ပြီးသား)
၃။ နှမ်းဆီ ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
၄။ သကြား အနည်းငယ်
၅။ ကြက်သားမှုန့် အနည်းငယ်
၆။ Soy Souce အနည်းငယ်
၇။ ငရုတ်သီးလှော်မှုန့် အနည်းငယ်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ရေညှိများကို ၁၀ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပြီး အနေတော် ရလာရင် ရေအေးထဲမှာ ၅ မိနစ်ခန့် စိမ်ပေးပါ။
၂။ ထို့နောက် အဆိုပါ ရေညှိများကို ပါးပါးလှီးဖြတ်ပါ။
၃။ ထိုရေညှိများကို အထက်ပါ ပါဝင်ပစ္စည်းများထည့်ကာ ခပ်ဖွဖွနှယ်ပြီးရင်တော့ အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
တချို့က ကိုယ်နှစ်သက်ရာ အသား၊ ပုစွန်၊ အသီးအရွက်များကို ထည့်ပြီးလည်း စားသုံးကြပါသည်။

184 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.