႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲ ပုဇြန္သံပုရာေပါင္းေလး လုပ္စားနည္း

ဒီတစ္ခါ ပိတ္ရက္က သံုးရက္ေတာင္ရမွာဆိုေတာ့ ပိတ္ရက္ဆိုတာနဲ႔ စဥ္းစားမိတာ စားဖို႔ပါပဲ။
တစ္ခါလာလည္း အဆီႏွစ္ဟင္းေတြက ႐ိုးအီတယ္ေလ။ ဆိုေတာ့ တစ္ခါတစ္ေလ ခ်ဥ္၊ ငန္ ၊ စပ္
အရသာစူးစူးေလးနဲ႔ ထမင္းစားတာဟာ ပုိျမိန္သလားလုိ႔ ။

Image result for thai prawn soup

ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ ပုဇြန္သံပုရာေပါင္းေလးကို လုုပ္စားရေအာင္လား ။ ပုဇြန္အစိမ္းသုုပ္ကေတာ့
လူတိုင္းသိသလို တစ္ခ်ဳိ ႔က အစိမ္းၾကီးမို႔ မစားရဲၾကဘူး။ ဒီသံပုရာေပါင္းၾကေတာ့
မစိမ္းသလို ပုဇြန္ကိုအက်က္လည္း ျမန္ေစတယ္။ ညွီနံလည္း မထြက္ဘူး။

ဒါဆို ဘယ္လိုလုပ္စားၾကမလဲ ။
ပုဇြန္ဝယ္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ သန္႔႐ွင္းလတ္ဆတ္တဲ့ ပုဇြန္က်ားေလးေတြ ေသခ်ာစိတ္႐ွည္႐ွည္နဲ႔
႐ွာဝယ္ပါေနာ္။
အစာေတြအတြက္
– ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ
– င႐ုတ္သီးစိမ္း
– ဂ်င္း
– နံနပင္
ဒါေတြကို ေရာျပီးေထာင္းပါမယ္။

ပုဇြန္ကို ေရေသခ်ာေဆးျပီး မလိုအပ္တဲ့အမည္းေၾကာင္းေတြ ထုတ္ျပီးျပီဆုိရင္
ေရပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲ ခုနက ေထာင္းထားတဲ့အစာေတြ ထည့္လုိက္ပါ။ ျပီးရင္ ပုဇြန္ငံျပာရည္ ၊ သံပုရည္တို႔ကို လုိသေလာက္ အသင့္တင့္ထည့္ေပးဖို႔ လိုပါတယ္။

Image result for thai prawn lime spicy

ေနာက္ဆံုးအဆင့္ ပုဇြန္ကိုထည့္လိုက္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ေစာင့့္ျပီးလို႔ အရသာလိုေသးရင္
ဆားထည့္ျပိး ျမည္းၾကည့္ေနာ္။ နံနံပင္ၾကိဳက္သူေတြက ခ်ခါနီး နံနံေလးအုပ္လုိက္ရံုပါပဲ႐ွင္…
အရသာ႐ွိတဲ့ ပုဇြန္သံပုရာေပါင္းေလးနဲ႔ ပိတ္ရက္ေလးကို ျဖတ္သန္းလုိက္ရေအာင္ေနာ္

236 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.