မလိုင္အျပည့္နဲ႔ အိမ္ေဖ်ာ္လက္ဖက္ရည္ကို အၾကိဳက္ေသာက္ၾကမယ္…

တစ္ခါတစ္ေလ လက္ဖက္ရည္ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးေသာက္ရတဲ့ အရသာကို လြမ္းၾကမယ္ဟုတ္…
အရင္တုန္းက လက္ဖက္ရည္ဆိုင္ထိုင္ျပီး ေထြရာေလးပါးအေၾကာင္းေတြေျပာၾကတာကို
သတိရေနဦးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ ဆိုင္မွာေသာက္ရတာ နည္းတယ္လို႔ ခံစားရမွာပါ။
ကိုယ္တုိင္ အိမ္မွာေဖ်ာ္ေသာက္တဲ့အခါ အၾကိဳက္ေသာက္လုိ႔ရတာေပ့ါ။
အမ်ားၾကီး တစ္ထိုင္တည္း ေသာက္ရင္ေတာ့ မေကာင္းဘူးေပါ့။ အိမ္ကို ဧည့္သည္လာရင္လည္း
ဧည့္ခံလို႔ေကာင္းတယ္ေလ။ ဟုတ္ပါျပီ.. ဒါဆို မလိုင္လက္ဖက္ရည္ေကာင္းတစ္ခြက္ကို
ဘယ္လိုဖန္တီးမလဲဆုိတာ ေျပာျပေပးမယ္ေနာ္..

Related image

ပါဝင္ပစၥည္း
– လက္ဖက္အႏွပ္မႈန္႔
– ႏို႔ဆီ ၊ ႏို႔စိမ္း
– သၾကား ၊ ဆား
– ႏြားႏို႔

လက္ဖက္ရည္က်ဳိတာက ျမန္ပါတယ္။ အရင္ဆံုး မလိုင္ရေအာင္ ႏြားႏုိ႔ေလးၾကိဳထားတာ
ပိုေကာင္းပါတယ္။

Related image

မလိုင္တက္ေအာင္ မီးအဖြင့္ ၊ အပိတ္ေတာ့လုပ္ရမယ္။ ႏို႔ကိုၾကိဳ.. ဆူလာျပီဆုိ
မီးပိတ္ ၊ တက္လာတဲ့ မလိုင္ေတြကို ခပ္ခပ္ျပီး ဖယ္ထားေပးပါ။

လက္ဖက္ရည္ႏွပ္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ လက္ဖက္ေျခာက္အမႈန္႔ေလးေတြကို ေရဆူပြက္ေနတဲ့
အိုးထဲထည့္ျပီး ၁၅မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားေပပါ။ အခ်ိန္ျပည့္ျပီဆိုရင္ အက်ရည္ေတြကို စစ္ယူပါ။
ကဲ.. ဒါဆို ႏို႔ဆီ ၊ ႏို႔စိမ္းယူျပီး ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ အရသာကုိ ဇိမ္ေျပနေျပ ထုိင္ဆက္ႏုိင္ပါ
တယ္။ ဆက္ျပီးသြားျပီဆိုရင္ တန္းမေသာက္ပါနဲ႔ဦး.. မီးဖိုျပန္တင္ျပီး ခ်ဳိးေလးေတြတက္လာေအာင္
လုပ္ပါ။ ဒါမွ အရသာ႐ွိတဲ့ လက္ဖက္ရည္အေရာင္ေလး ေပၚလြင္မွာပါ။

အားလံုးျပီးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ခုနက ဖယ္ထားတဲ့မလိုင္ဖက္ေလးေတြထည့္ျပီး ေသာက္လို႔ရပါျပီ။
ကိုယ္တိုင္ေဖ်ာ္ေသာက္တဲ့ မလုိင္လက္ဖက္ရည္မို႔ မလိုင္ေတြပ်စ္ႏွစ္ျပီး အရသာေလးစိမ့္ေနမွာ
အမွန္ပဲ..

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.