ဒီလိုအစားေသာက္ေတြက သင္႔အတ ြက္အသက္ရွည္ေဆးဆိုတာ သိျပီးျပီလား?

ေသခ်ိန္တယ္ေသရမယ္ဆုိတာလည္း မမွားပင္မဲ႔ လူေတြဟာ ေန႕စဥ္အသက္ရွင္ေနထိုင္ဖို႔အတြက္ အစားအစာစားသံုးတဲ႔အခါ မွာ အသက္သက္ရွည္ရွည္ေနနိ္င္ဖို႔ဘယ္အရာေတြကို မွန္မွန္စားေပးသင္႔သလဲ…
(၁) ျကက္ဥစားပါ

 ျကက္ဥမွာလိုအပ္တဲ႔ ပရိုတင္းဓာတ္ေတြပါ၀င္တာေျကာင္႔ ခႏၶာကိုယ္ကုိ က်န္းမာသန္းစြမ္းေစျပီး ဖြံ႕ျဖိဳးလွပေစပါတယ္။ ဒါေျကာင္႔ျကက္ဥ ကို စားသံုးေပးဖို႔လိုပါတယ္။

(၂) နို႕(သို႕)ဒိန္ခ်ဥ္

နို႔(သို႕) ဒိ္န္ခ်ဥ္ 

နို႕၊ ဒိန္ခ်ဥ္ စတဲ႔ ပိုတက္ဆီယမ္ ျကြယ္၀တဲ႔ အစားစားမ်ိဳးကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ခါ ေလာက္ေတာ႔စားေပးသင္႔ပါတယ္။ ပိုတက္ဆီယမ္ဓာတ္က bodyအတြက္ အလိုအသံုး၀င္တဲ႔ အာဟာရမို႔လို႔ပါ။

(၃) ငါး

ငါး

 

အသားထက္ငါးကို ပို စားတဲ႔သူဟာ အသက္ရွည္ရွည္ေနရတယ္လို႕ျကားဖူးပါတယ္။ ဒါေျကာင္႔လည္းအသက္ရွည္ခ်င္ရင္ ေခါင္းတစ္ရာသားကိုစားပါလို႕ျမန္မာပံုျပင္တစ္ခုမွာလည္းပါခဲ႔ဖူးပါတယ္။ ငါးမွာပါတဲ႔ omega 3 ဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္လိုအပ္တဲ႔ အဆီဓာတ္ကို ေပးနုိ္င္ျပီး နွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးနို္င္တယ္လို႕သိရပါတယ္။

(၄) စပ်စ္သီး

စပ်စ္သီး 

စပ်စ္သီးမွာ antioxidantsပါ၀င္တာေျကာင္႔ ကင္ဆာဆဲလ္လို အရာမ်ားကို တြန္းလွန္နို္င္ပါတယ္။ အနီေရာင္စပ်စ္သီးေတြဆိုရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္လို႕လူေတြဟာ၀ိုင္အေေနနဲ႕ခ်က္ေသာက္ျကျပီး စပ်စ္၀ိုင္ဟာ မ်က္လံုးနဲ႕ေသြးေပါင္ခ်ိန္အတြက္အက်ိဳးရွိတယ္လို႕သိရပါတယ္။

အသက္ရွည္ရွည္ေနျကရေစဖို႔အတြက္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္လိုအပ္တဲ႔ အစားစာတစ္ခ်ိဳ႕ကိုစုစည္းတင္ျပလိုက္ပါတယ္…

Unicode

သေချိန်တယ်သေရမယ်ဆိုတာလည်း မမှားပင်မဲ့ လူတွေဟာ နေ့စဉ်အသက်ရှင်နေထိုင်ဖို့အတွက် အစားအစာစားသုံးတဲ့အခါ မှာ အသက်သက်ရှည်ရှည်နေနိ်င်ဖို့ဘယ်အရာတွေကို မှန်မှန်စားပေးသင့်သလဲ…
(၁) ကြက်ဥစားပါ
ကက်ဥမှာလိုအပ်တဲ့ ပရိုတင်းဓာတ်တွေပါဝင်တာကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်ကို ကျန်းမာသန်းစွမ်းစေပြီး ဖွံ့ဖြိုးလှပစေပါတယ်။ ဒါကြောင့်ကြက်ဥ ကို စားသုံးပေးဖို့လိုပါတယ်။

(၂) နို့(သို့)ဒိန်ချဉ်
နို့၊ ဒိန်ချဉ် စတဲ့ ပိုတက်ဆီယမ် ကြွယ်ဝတဲ့ အစားစားမျိုးကို အနည်းဆုံး တစ်ပတ်တစ်ခါ လောက်တော့စားပေးသင့်ပါတယ်။ ပိုတက်ဆီယမ်ဓာတ်က bodyအတွက် အလိုအသုံးဝင်တဲ့ အာဟာရမို့လို့ပါ။

(၃) ငါး
အသားထက်ငါးကို ပို စားတဲ့သူဟာ အသက်ရှည်ရှည်နေရတယ်လို့ကြားဖူးပါတယ်။ ဒါကြောင့်လည်းအသက်ရှည်ချင်ရင် ခေါင်းတစ်ရာသားကိုစားပါလို့မြန်မာပုံပြင်တစ်ခုမှာလည်းပါခဲ့ဖူးပါတယ်။ ငါးမှာပါတဲ့ omega 3 ဟာ ခန္ဓာကိုယ်အတွက်လိုအပ်တဲ့ အဆီဓာတ်ကို ပေးနို်င်ပြီး နှလုံးရောဂါကို ကာကွယ်ပေးနို်င်တယ်လို့သိရပါတယ်။

(၄) စပျစ်သီး
စပျစ်သီးမှာ antioxidantsပါဝင်တာကြောင့် ကင်ဆာဆဲလ်လို အရာများကို တွန်းလှန်နို်င်ပါတယ်။ အနီရောင်စပျစ်သီးတွေဆိုရင် ကျန်းမာရေးနဲ့ညီညွတ်လို့လူတွေဟာဝိုင်အေနေနဲ့ချက်သောက်ကြပြီး စပျစ်ဝိုင်ဟာ မျက်လုံးနဲ့သွေးပေါင်ချိန်အတွက်အကျိုးရှိတယ်လို့သိရပါတယ်။

အသက်ရှည်ရှည်နေကြရစေဖို့အတွက် ခန္ဓာကိုယ်အတွက်လိုအပ်တဲ့ အစားစာတစ်ချို့ကိုစုစည်းတင်ပြလိုက်ပါတယ်..

55 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.