စားလုိ႕ေကာင္းတဲ႔ ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ ပန္းသီးေျကာ္ေလးလုပ္စားရေအာင္…

တစ္ခါစားျပီးရံုနဲ႕ေနာက္ထပ္စားခ်င္စိတ္ကိုျဖစ္ေစမဲ႔ ပန္းသီးေျကာ္ေလးကို စားဖူးျကလား…ပန္းသီးကိုအစိမ္းအတုိင္းပဲစားဖူးျကတဲ႔သူေတြမ်ားမွာပါ။ ပန္းသီးဆိုတာနဲ႕ အသီးအေနနဲ႕ပဲ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကစားဖူးျကပင္မဲ႔
အရသာရွိတဲ႔ဒီလုိ အသီးေလးကို အဆာေျပအစားစာအေနနဲ႕ေျကာ္စားလုိ႕လည္းရပါတယ္။ အခုဆုိရင္ စားေသာက္ဆုိင္ေတြ ၊ဘီယာဆုိင္ေတြမွာ ပန္းသီးေျကာ္က အျမည္းအေနနဲ႕လူတုိင္းျကိုက္ျကတဲ႔ အစားစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ေနပါျပီ။
လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႕စားလို႕ေကာင္းတဲ႔ပန္းသီးေျကာ္ေလး ေျကာ္စားလုိရေအာင္ ေျကာ္နည္းေလးကို Sharing လုပ္ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္…အားရင္လည္းကိုယ္႔အိမ္မွာဒါမ်ိဳးေလးေတြေျကာ္စားျကည္႔ျကေနာ္…
လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြက…
-ပန္းသီး
-အေျကာ္မႈန္႔(သို႕)ဂ်ံဳမႈန္႔ ၊ ယိုးဒယားမယ္
– ေပါင္မုန္႕ျကြပ္မႈန္႔
– ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ သျကားလုပ္နည္းေလးကေတာ႔ရိုးရွင္းပါတယ္
ပန္းသီးကို ခပ္မထူမပါးေလးလွီးပါ။ အကြင္းလွီးလွီး တစ္ေစာင္းေလးလွီးလွီး၊ အစိတ္လိုက္လွီးလွီး ကိုယ္ျကိုက္သလိုပံုေဖာ္လုိ႕ရပါတယ္။
ျပီးရင္ အေျကာ္မႈန္႕ကို ေရနည္းနည္းနဲ႕ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးေဖ်ာ္ပါ။ ပန္းသီးနဲ႕ေရာနယ္ပါ။နယ္တဲ႔အခ်ိန္သျကားနည္းနည္းနဲ႕ဆားကိုသင္႔တင္႔သလိုထည္႔ပါ။
ျပီးရင္ေတာ႔ ျကက္ဥအကာေလးနဲ႕တစ္ခုခ်င္းစီတုိ႕နွစ္ေပးျပီး ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔နဲ႕ကပ္ေပးပါ။ ေနာက္ဆံုးအဆင္႔ကေတာ႔ ဆီပူပူထဲ တစ္ခုျခင္းစီထည္႔ေျကာ္လို႕ရပါျပီ။
ဒီလိုပန္းသီးက ဒီလိုေျကာ္လည္း ေကာင္းသားဟ လို႕ ေရရြတ္မိေစမဲ႔ပန္းသီးေျကာ္နည္းေလးကိုတင္ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္

Unicode

တစ်ခါစားပြီးရုံနဲ့နောက်ထပ်စားချင်စိတ်ကိုဖြစ်စေမဲ့ ပန်းသီးကြော်လေးကို စားဖူးကြလား…ပန်းသီးကိုအစိမ်းအတိုင်းပဲစားဖူးကြတဲ့သူတွေများမှာပါ။ ပန်းသီးဆိုတာနဲ့ အသီးအနေနဲ့ပဲ တော်တော်များများကစားဖူးကြပင်မဲ့အရသာရှိတဲ့ဒီလို အသီးလေးကို အဆာပြေအစားစာအနေနဲ့ကြော်စားလို့လည်းရပါတယ်။ အခုဆိုရင် စားသောက်ဆိုင်တွေ ၊ဘီယာဆိုင်တွေမှာ ပန်းသီးကြော်က အမြည်းအနေနဲ့လူတိုင်းကြိုက်ကြတဲ့ အစားစာတစ်မျိုးဖြစ်နေပါပြီ။လွယ်လွယ်ကူကူနဲ့စားလို့ကောင်းတဲ့ပန်းသီးကြော်လေး ကြော်စားလိုရအောင် ကြော်နည်းလေးကို Sharing လုပ်ပေးလိုက်ပါတယ်နော်…အားရင်လည်းကိုယ့်အိမ်မှာဒါမျိုးလေးတွေကြော်စားကြည့်ကြနော်…လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေက…-ပန်းသီး-အကြော်မှုန့်(သို့)ဂျုံမှုန့် ၊ ယိုးဒယားမယ်- ပေါင်မုန့်ကြွပ်မှုန့်- ဆားအနည်းငယ်နဲ့ သကြားလုပ်နည်းလေးကတော့ရိုးရှင်းပါတယ်ပန်းသီးကို ခပ်မထူမပါးလေးလှီးပါ။ အကွင်းလှီးလှီး တစ်စောင်းလေးလှီးလှီး၊ အစိတ်လိုက်လှီးလှီး ကိုယ်ကြိုက်သလိုပုံဖော်လို့ရပါတယ်။ပြီးရင် အကြော်မှုန့်ကို ရေနည်းနည်းနဲ့ခပ်ပျစ်ပျစ်လေးဖျော်ပါ။ ပန်းသီးနဲ့ရောနယ်ပါ။နယ်တဲ့အချိန်သကြားနည်းနည်းနဲ့ဆားကိုသင့်တင့်သလိုထည့်ပါ။ပြီးရင်တော့ ကြက်ဥအကာလေးနဲ့တစ်ခုချင်းစီတို့နှစ်ပေးပြီး ပေါင်မုန့်ခြောက်မှုန့်နဲ့ကပ်ပေးပါ။ နောက်ဆုံးအဆင့်ကတော့ ဆီပူပူထဲ တစ်ခုခြင်းစီထည့်ကြော်လို့ရပါပြီ။ဒီလိုပန်းသီးက ဒီလိုကြော်လည်း ကောင်းသားဟ လို့ ရေရွတ်မိစေမဲ့ပန်းသီးကြော်နည်းလေးကိုတင်ပေးလိုက်ပါတယ်နော်

23 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.