ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ဟာ ရင္သားကင္ဆာကို တားဆီးႏိုင္

11.jpg

 

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ျခင္းျဖင္႔ ရင္သားကင္ဆာကို တားဆီးႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ေလ႔လာေတြ႕႐ွိခဲ႔ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ေန႔တစ္ခြက္ေသာက္ရင္ ရင္သားကင္ဆာကို တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ႔ ေဟာ္မုန္း ပမာဏ တက္လာလို႔ပါပဲ။

အသက္ ၅၅ႏွစ္နဲ႔အထက္ အမ်ိဳးသမီးအေယာက္ ၇၀ရဲ႕ ေဟာ္မုန္းပမာဏကို သုေတသီေတြက တိုင္းတာခဲ႔ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး စားသံုးမႈပမာဏမ်ားတဲ႔ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ ရင္သားကင္ဆာကို တားဆီးေပးႏိုင္တဲ႔ adiponectin ေဟာ္မုန္းပမာဏ ၉ရာခိုင္ႏႈန္းျမင္႔တက္ေနတာကို သုေတသီေတြ ေတြ႕႐ွိခဲ႔ပါတယ္။

“ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေျခခံထုတ္လုပ္ထားတဲ႔ စားသံုးကုန္ေတြကို မ်ားမ်ားစားတာရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူးကို ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေတြ႕႐ွိခဲ႔ပါတယ္။ အခ်ိန္တို အတြင္းေတာင္ သိသာတယ္။” လို႔ အေမရိကန္ သုေတသီေတြက ေျပာပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ေန႔တစ္ခြက္ေသာက္ရင္ လံုေလာက္တဲ႔ lycopene ပမာဏရ႐ွိမွာျဖစ္ၿပီး အဲ႔ဒီ႔ lycopene ဟာ က်န္းမာေရးအက်ိဳးရလဒ္ေကာင္း ျဖစ္ထြန္းေစပါတယ္။  Lycopene ဟာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ရဲရဲနီေစၿပီး ရင္သားကင္ဆာကိုလည္း တားဆီးေပးႏိုင္တယ္လို႔ ယံုၾကည္ခံရၿပီးျဖစ္ပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ မႀကိဳက္တဲ႔သူေတြအေနနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး စြပ္ျပဳတ္၊ အီတလီေခါက္ဆြဲနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခ်ဥ္ရည္၊ မႈိခရမ္းခ်ဥ္ အခ်ဥ္ရည္ တို႔ကို စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

Ref:dailymail

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.