Foodie ေလးေတြ ရွယ္ထားသင့္တဲ႔ Crispy Crunchy Fried Shrimp လုပ္နည္း

ဒီတစ္ခါေတာ့ အားလပ္ရက္ဆုိအျပင္ထြက္မစားခ်င္ပဲ အိမ္မွာပဲ ကိုယ္တုိင္လုပ္စားခ်င္တဲ႔ Foodie ေလးေတြအတြက္ Crispy Crunchy Fried Shrimp(ျမန္မာလုိဆုိ ပုစြန္တန္ပူရာေၾကာ္ေပ့ါ) လုပ္နည္းေလး ျပန္ျပီးမ်ွေ၀ေပးမွာျဖစ္ပါတယ္။မုိးတြင္းျဖစ္လုိ႔ ပုစြန္ေတြလည္းေစ်းသက္သက္ သာသာနဲ႔မ်ားမ်ား၀ယ္ယူလုိ႔ရပါတယ္။ဆုိင္မွာစားတာထက္ အိမ္မွာလုပ္စားတာက ပုိျပီးလည္းတန္ တယ္ေနာ့။အိမ္မွာကုိယ္တိုင္လုပ္တာျဖစ္လို႔သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ျပီးအရသာလည္းပုိျပီးေကာင္းမယ္ ဆုိတာ ေသခ်ာပါတယ္။သိတဲ႔သူေတြလည္းသိၾကသလို မသိတဲ႔သူေတြလည္း ရွယ္ထားဖုိ႔ မေမ့နဲ႔ေနာ္။

Crispy Crunchy Fried Shrimp လုပ္ဖုိ႔ ဘာေတြလိုအပ္လဲဆုိရင္…
၁)ပုစြန္
၂)ဂ်ံဳမႈန္႔ (အရြယ္ေတာ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးစာ)
၃)ၾကက္ဥ (ပုစြန္အရသာလည္းမေပ်ာက္ေအာင္ အသင့္အတင့္ထည့္ဖုိ႔ မေမ့နဲ႔ေနာ္)
၄)ေပါင္မုန္႔ၾကြပ္ (ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးစာ)
၅)ဆား အနည္းငယ္
၆)ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
၇)ၾကက္သြန္ျဖဴအမႈန္႔ အနည္းငယ္
၈)ဟင္းရြက္ဆီ (ပုစြန္အေကာင္အရြယ္အစား၊ဆီအုိးထဲထည့္ေၾကာ္မယ့္ ပုစြန္အေကာင္အေရအတြက္ေပၚမူတည္ျပီးဆီကုိထည့္ေပါ့)
၉)ေဆာ့စ္
၁၀)သံပုရာသီးစိတ္(အလွဆင္ဖုိ႔)

ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဆိုရင္..
၁) ပထမဆံုးပုစြန္ေတြကုိ ေသခ်ာေခါင္းျဖဳတ္သန္႔စင္လုိက္ပါ။ျပီးရင္ ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔နဲ႔ပုစြန္ေတြကုိနယ္လုိက္ပါ။
၂)ၾကက္ဥေတြကုိ ခေလာက္ပါ။ျပီးရင္ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ေပါင္မုန္႔ၾကြပ္ေတြကုိ ပန္းကန္တစ္လံုးစီ သပ္သပ္စီခြဲထားပါ။
၃)ခုနကနယ္ထားတဲ႔ပုစြန္ေတြကုိ ပထမဆံုးဂ်ံဳမႈန္႔ခြက္ထဲထည့္ျပီး ဂ်ံဳေတြကပ္ေနေအာင္ လုပ္ပါ။ျပီးရင္ ၾကက္ဥခြက္၊ျပီးရင္ ေပါင္မုန္႔ၾကြပ္ထဲကုိ ႏွစ္ျပီးဆီပူထဲကုိထည့္ေၾကာ္ လုိက္ရံုပါပဲ။ပုစြန္ေလးေတြ ေရႊေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိျဖည္းျဖည္းခ်င္းေၾကာ္ေလွာ္ေပးပါ။

ေရႊေရာင္သန္းလာျပီ၊အထဲကအသားလည္းက်က္ျပီဆုိရင္ေတာ့ သင္ထည့္ခ်င္တဲ႔ပန္းကန္လံုးထဲကုိ ပုစြန္ေလးေတြထည့္၊ေဘးနားမွာသံပုရာသီးစိတ္ေလးေတြ အလွဆင္ ၊ေဆာ့စ္ေလးေဘးနား မွာပံုထား…(ေရးရင္းနဲ႔ေတာင္စားခ်င္လာမိ)ပုစြန္တန္ပူရာေၾကာ္ေလးစားလိုက္၊ ရုပ္ရွင္ေလးၾကည့္လိုက္၊အေအးေလးေသာက္လိုက္နဲ႔ သင့္ရဲ႔အားလပ္ရက္က So fine ေပါ့ 😋😉

Unicode

ဒီတစ္ခါေတာ့ အားလပ္ရက္ဆုိအျပင္ထြက္မစားခ်င္ပဲ အိမ္မွာပဲ ကိုယ္တုိင္လုပ္စားခ်င္တဲ႔ Foodie ေလးေတြအတြက္ Crispy Crunchy Fried Shrimp(ျမန္မာလုိဆုိ ပုစြန္တန္ပူရာေၾကာ္ေပ့ါ) လုပ္နည္းေလး ျပန္ျပီးမ်ွေ၀ေပးမွာျဖစ္ပါတယ္။မုိးတြင္းျဖစ္လုိ႔ ပုစြန္ေတြလည္းေစ်းသက္သက္ သာသာနဲ႔မ်ားမ်ား၀ယ္ယူလုိ႔ရပါတယ္။ဆုိင္မွာစားတာထက္ အိမ္မွာလုပ္စားတာက ပုိျပီးလည္းတန္ တယ္ေနာ့။အိမ္မွာကုိယ္တိုင္လုပ္တာျဖစ္လို႔သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ျပီးအရသာလည္းပုိျပီးေကာင္းမယ္ ဆုိတာ ေသခ်ာပါတယ္။သိတဲ႔သူေတြလည္းသိၾကသလို မသိတဲ႔သူေတြလည္း ရွယ္ထားဖုိ႔ မေမ့နဲ႔ေနာ္။

Crispy Crunchy Fried Shrimp လုပ္ဖုိ႔ ဘာေတြလိုအပ္လဲဆုိရင္…
၁)ပုစြန္
၂)ဂ်ံဳမႈန္႔ (အရြယ္ေတာ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးစာ)
၃)ၾကက္ဥ (ပုစြန္အရသာလည္းမေပ်ာက္ေအာင္ အသင့္အတင့္ထည့္ဖုိ႔ မေမ့နဲ႔ေနာ္)
၄)ေပါင္မုန္႔ၾကြပ္ (ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးစာ)
၅)ဆား အနည္းငယ္
၆)ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
၇)ၾကက္သြန္ျဖဴအမႈန္႔ အနည္းငယ္
၈)ဟင္းရြက္ဆီ (ပုစြန္အေကာင္အရြယ္အစား၊ဆီအုိးထဲထည့္ေၾကာ္မယ့္ ပုစြန္အေကာင္အေရအတြက္ေပၚမူတည္ျပီးဆီကုိထည့္ေပါ့)
၉)ေဆာ့စ္
၁၀)သံပုရာသီးစိတ္(အလွဆင္ဖုိ႔)

ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဆိုရင္..
၁) ပထမဆံုးပုစြန္ေတြကုိ ေသခ်ာေခါင္းျဖဳတ္သန္႔စင္လုိက္ပါ။ျပီးရင္ ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔နဲ႔ပုစြန္ေတြကုိနယ္လုိက္ပါ။
၂)ၾကက္ဥေတြကုိ ခေလာက္ပါ။ျပီးရင္ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ေပါင္မုန္႔ၾကြပ္ေတြကုိ ပန္းကန္တစ္လံုးစီ သပ္သပ္စီခြဲထားပါ။
၃)ခုနကနယ္ထားတဲ႔ပုစြန္ေတြကုိ ပထမဆံုးဂ်ံဳမႈန္႔ခြက္ထဲထည့္ျပီး ဂ်ံဳေတြကပ္ေနေအာင္ လုပ္ပါ။ျပီးရင္ ၾကက္ဥခြက္၊ျပီးရင္ ေပါင္မုန္႔ၾကြပ္ထဲကုိ ႏွစ္ျပီးဆီပူထဲကုိထည့္ေၾကာ္ လုိက္ရံုပါပဲ။ပုစြန္ေလးေတြ ေရႊေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိျဖည္းျဖည္းခ်င္းေၾကာ္ေလွာ္ေပးပါ။

ေရႊေရာင္သန္းလာျပီ၊အထဲကအသားလည္းက်က္ျပီဆုိရင္ေတာ့ သင္ထည့္ခ်င္တဲ႔ပန္းကန္လံုးထဲကုိ ပုစြန္ေလးေတြထည့္၊ေဘးနားမွာသံပုရာသီးစိတ္ေလးေတြ အလွဆင္ ၊ေဆာ့စ္ေလးေဘးနား မွာပံုထား…(ေရးရင္းနဲ႔ေတာင္စားခ်င္လာမိ)ပုစြန္တန္ပူရာေၾကာ္ေလးစားလိုက္၊ ရုပ္ရွင္ေလးၾကည့္လိုက္၊အေအးေလးေသာက္လိုက္နဲ႔ သင့္ရဲ႔အားလပ္ရက္က So fine ေပါ့ 😋😉

23 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.