ဘယ္ေလာက္စားစား စားလို႔မဝတဲ့ Cheesy Mashed Potatoes အသည္းစဲြေလးေတြအတြက္

Mashed Potatoes ဆိုတာ ခရင္မ္ေတြ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ေထာပတ္ေတြေရာစပ္အသံုးျပဳထားတဲ့
အေနာက္တုိင္း ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ အေမရိကန္မွာေတာ့ ေက်းဇူးေတာ္ေန႔ (Thanksgiving ) နဲ႔ ခရစ္မတ္ရက္ေတြမွာ အမ်ားဆံုးစားၾကပါတယ္။ Mashed Potatoes ဆိုျပီးအမ်ဳိးအမည္ကိုဖန္တီးခဲ့တာ ၁၇၄၇ခုႏွစ္ေလာက္တည္းကျဖစ္ပါတယ္။

Related image

ကဲ စားဖူးသူတုိင္းကေတာ့ Mashed Potatoes ရဲ ႕အရသာကိုသိျပီးသားပါ။ ထပ္စားခ်င္တယ္.. ဆိုင္ေတာ့မသြားခ်င္ေတာ့ဘူး.. အိမ္မွာပဲလုပ္ခ်င္တဲ့သူမ်ား ၊ အသစ္ဆန္းေလးေတြ ကိုယ့္ဘာကိုယ္
အိမ္မွာထြင္လုပ္ရတာကုိ စိတ္၀င္စားတဲ့လူမ်ားအတြက္လည္း အသံုး၀င္မယ့္ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မ်ဳိးျဖစ္တာေၾကာင့္ တစ္ခါေလာက္စမ္းသပ္ၾကည့္ပါလို႔ အၾကံေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း
– အာလူးအၾကီး (၆)လံုး
– ခ်ိစ္ကရင္မ္ (၈)ေအာင္စ
– အဝါေရာင္ဒိန္ခဲမာ ခ်ိစ္(၁)တံုး
– ၾကက္ဥ တစ္လံုး
– ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြႏ္း (၂)ဇြန္း
– င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔

ျပဳလုပ္ပံု
အာလူးေတြအကုန္လံုး အခြံႏႊာ၊ အတံုးေလးေတြလွီးျပီး မိနစ္ ၂ဝ – ၂၅ ထိ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ေရနဲ႔ျပဳတ္ပါ။ ျပီးရင္ အာလူးအားလံုး ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ျပီး ထုေခ်ပါ။ ခ်ိစ္ကရင္မ္ ၊ ဒိန္ခဲမာ ခ်ိစ္ ၊
ဆား နဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကို ေရာထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ပ်စ္ပ်စ္ေဖာင္းေဖာင္းေလးျဖစ္လာတဲ့အထိ ေမႊ
ေပးဖို႔လိုပါတယ္။ အားလံုးျပီးရင္ အပူခ်ိန္ ၃၅ဝဒီဂရီနဲ႔ ၄ဝ – ၄၅ မိနစ္ထိ bake လုပ္ပါ။
စားလို႔ရမယ့္ အေနထားျဖစ္ျပီဆို ထုတ္ျပီး ခ်ိစ္အမႊေလးေတြ အေပၚကထပ္ျဖဴးပါ။

Related image

 

22 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.