လက္ဖက္ရည္ဟာ ကမၻာေပၚမွာ က်န္းမာေရးအတြက္ ဒုတိယ
အေကာင္းဆံုးေဖ်ာ္ရည္ျဖစ္ပါတယ္။ လက္ဖက္ရည္အမ်ဳိးစားေတြက
ေတာ့ မ်ားစြာ႐ွိပါတယ္။ လက္ဖက္ရည္ပူ (သို႔) လက္ဖက္ရည္ေအးကို
ခရင္မ္ေတြ၊ ဂ်င္လီေလးေတြနဲ႔ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။
ရနံ႔ေမႊး႐ံုတင္မက ၊ လန္းဆန္းတက္ၾကြေစျပီး က်န္းမာေရးအတြက္
လည္း မ်ားစြာအေထာက္ကူျပဳႏိုင္ပါတယ္။
လက္ဖက္ရည္ေသာက္ရင္ ရ႐ွိႏုိင္မယ့္ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြက –
Antioxidants
လက္ဖက္ရည္မွာ Antioxidants ပါဝင္တဲ့အတြက္ ကင္ဆာနဲ႔
အျခား ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ေရာဂါမ်ားကိုကင္းေဝးေစပါတယ္။
ကဖိန္းဓာတ္နည္းျခင္း
ကိုယ့္ကိုယ္ကို ကဖိန္းဓာတ္ေတြအရမ္းမ်ားေနတယ္လို႔ ခံစားရရင္
လက္ဖက္ရည္ေသာက္သံုးေပးပါ။ လက္ဖက္ရည္တစ္ခြက္မွာ
ကဖိန္းဓာတ္က 40mg ပါေပမယ့္ ေကာ္ဖီတစ္ခြက္မွာက်
ကဖိန္းဓာတ္ 90mg ေလာက္ပါဝင္ပါတယ္။
အေလးခ်ိန္ထိန္းသိမ္းေပးျခင္း
ေလ့လာမႈမ်ားအရ ကယ္လိုရီနည္းတဲ့ လက္ဖက္ရည္ကိုေသာက္သံုး
ေပးရင္ ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းညိွေပးႏိုင္တယ္လုိ႔သိရပါတယ္။
လက္ဖက္ရည္မွာ flavonoids ပါဝင္ရင္ ခႏၶာကုိယ္ဇီဝေျပာင္းလဲမႈ
ကုိတိုးတက္ေစျပီး အင္ဆူလင္းေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
အ႐ိုးဆစ္သန္မာ
လက္ဖက္ရည္ေသာက္သံုးေပးရင္ အ႐ိုးဆစ္ေတြ ပိုခိုင္မာႏိုင္တယ္လို႔
သိရပါတယ္။ လက္ဖက္ရည္လံုးဝမေသာက္သံုးသူထက္ လက္ဖက္
ရည္ေသာက္သံုးရဲ႕ အ႐ိုးကပိုမိုသန္မာေၾကာင္း ေလ့လာခ်က္မ်ားမွာ
ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ လက္ဖက္စိမ္းက အ႐ိုးကိုပိုမိုသန္မာေစတဲ့
အဓိကအေၾကာင္းရင္းပဲျဖစ္ပါတယ္။ အသက္(၅ဝ)ေက်ာ္သြားရင္
လူတိုင္း လက္ဖက္ရည္တစ္ခြက္ပံုမွန္ေသာက္သံုးေပးသင့္တယ္လို႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။
ခံတြင္းေကာင္းေစ
လက္ဖက္ရည္က ပါးစပ္ထဲ႐ွိ ပိုးမႊားေတြကိုေသဆံုးေစပါတယ္။
black tea က ပိုျပီး ခံတြင္းထဲ႐ွိ ဘတ္တီးရီးယားေတြကို တိုက္ထုတ္
ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္
ေလ့လာမႈေပါင္း ၃ဝဝဝေက်ာ္အရ သုေတသီေတြ အၾကံေပးထားတာ
က တစ္ေန႔ကိုပံုမွန္ လက္ဖက္ရည္တစ္ခြက္ေသာက္ေပးမယ္ဆို
ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္တဲ့ ဆဲလ္ေတြကို အကုန္ဖ်က္ဆီးေပးႏိုင္တယ္လို႔
သိရပါတယ္။
အစာေျခစနစ္လည္းေကာင္းမြန္
လက္ဖက္ရည္က အစာေျခစနစ္ကိုေျဖ႐ွင္းေပးႏိုင္ျပီး ေလလည္ျခင္း
ျပႆနာကိုလည္း ေျဖ႐ွင္းေပးႏိုင္ပါတယ္။