အျမင္အာရုံ ဆုံးရႈံးမႈျပသနာ ကူညီေပးမယ့္ ကန္စြန္းဥ

sweet-potato-it-helps-with-vision-problems-in-no-time-very-simple-and-useful-600x343.jpg

ကန္စြန္းဥဟာ ဟင္းပြဲနဲ႔ အခ်ဳိပြဲတခ်ဳိ႕မွာ ေတြ႔ေနက် ပါဝင္ပစၥည္းတစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။ သဘာဝအေလ်ာက္ ခ်ဳိတဲ့အရသာရိွျပီး သၾကားဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥက က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တယ္၊ အကုန္အက်သက္သာျပီး အျမင္အာရုံေဝဝါးမႈကို ကာကြယ္တားဆီးေပးႏုိင္ပါတယ္။

ဗီတာမင္ A ကင္းမဲ့မႈက အျမင္အာရုံျခင္းရဲ႕ အဓိကအေၾကာင္းအရင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ကမာၻ႔က်န္းမာေရးအဖြဲ႕အစည္း WHO ရဲ႕ အဆိုအရ ဗီတာမင္ A ခ်ဳိ႕တဲ့ျခင္းက ကူးစက္ေရာဂါအမ်ဳိးမ်ဳိးကေန ေသဆုံးမႈအႏၱရာယ္ ျမင့္တက္ေစႏုိင္ျပီး ကမာၻတစ္ဝွမ္း ကေလးသူငယ္ ၂၅၀ မီလွ်ံခန္႔ ဗီတာမင္ A ခ်ဳိ႕တဲ့မႈ ရင္ဆုိင္ေနၾကတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

ကန္စြန္းဥမွာ ခႏၶာကုိယ္အတြင္းေရာက္သြားရင္ ဗီတာမင္ A အျဖစ္သုိ႔ ေျပာင္းလဲတဲ့ beta-carotene ပမာဏေျမာက္မ်ားစြာ ပါရိွပါတယ္။ ကန္စြန္းဥက အမွ်င္ဓာတ္ အရင္းအျမစ္ေကာင္းတစ္ခုလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ပုံမွန္အရြယ္အစားရိွတဲ့  ကန္စြန္းဥ တစ္လုံးစားျခင္းက အမွ်င္ဓာတ္ ၄ ဂရမ္ ရရိွေစပါတယ္။

အျမင္အာရုံဆုံးရႈံးမႈ ကာကြယ္ေပးတဲ့အျပင္ ဗီတာမင္ A က ကုိယ္ခံအားစနစ္ တုိးျမင့္ေစႏုိင္ျပီး မ်က္စိနဲ႔ အရိုးေတြ ပိုမိုက်န္းမာေစႏုိင္ပါတယ္။

Ref: FLA

1K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.