ႏႈတ္ခမ္းေထာင့္စြန္း အက္ကြဲရျခင္းအေၾကာင္းအရင္း

do-not-play-with-your-life-do-you-have-any-of-these-symptoms-they-hint-something-bad.jpg

မိမိတို႔ခႏၶာကိုယ္မွာ သင့္တင့္ေလ်ာက္ပတ္စြာ အလုပ္လုပ္ မေနေၾကာင္း ညြန္ျပတဲ့ နည္းလမ္းေတြရိွပါတယ္။ ဒီေရာဂါလကၡဏာဟာ အႏၱရာယ္ရိွျဖစ္ေစႏုိင္ျပီး တားဆီးမယ့္ နည္းလမ္းေတြ ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ ႏႈတ္ခမ္းေထာင့္ခ်ဳိးအက္ကြဲေစတဲ့ အဓိကအေၾကာင္းအရင္းေတြကေတာ့…  

·         ဗီတာမင္ B ခ်ဳိ႕တဲ့ျခင္း

·         ႏႈတ္ခမ္းအေျမွးပါးေတြ စားတဲ့ gastric acid ထုတ္လုပ္မႈလြန္ကဲျခင္းနဲ႔ ဆက္စပ္တဲ့ အစာအိမ္ေရာဂါမ်ား

·         သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တည့္မႈေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေသြးအားနည္းေရာဂါ

·         ခံတြင္းသန္႔ရွင္း ေကာင္းစြာမရိွျခင္း သုိ႔မဟုတ္ သန္႔ရွင္းမႈအားနည္းျခင္း

·         ကုိယ္ခံအား အားနည္းျခင္း

·         ဆီးခ်ဳိေရာဂါ

·         စကားေျပာေနစဥ္ လွ်ာနဲ႔ ႏႈတ္ခမ္းေတြ စိုေအာင္ ေျပာသူေတြမွာ ျဖစ္ပြားေလ့ရိွပါတယ္။

ဒီေရာဂါလကၡဏာက zinc နဲ႔ B vitamin (B3, B2 and B12) ခ်ဳိ႕တဲ့မႈ လကၡဏာတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။

ေျဖရွင္းနည္း – တုိ႔ဟူး၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဟင္းႏုႏြယ္၊ ေျမပဲ၊ တရုတ္ဆီးသီး၊ ကညြတ္၊ အေစ့နဲ႔ပဲေထာင့္ရည္မ်ဳိးေတြ ပုိစားေပးပါ။ ေနာက္ သံဓာတ္စုပ္ယူမႈပိုမိုေကာင္းမြန္ေအာင္ ေန႔စဥ္ပုံမွန္အစားအစာထဲ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းနဲ႔ ကိုက္လန္တုိ႔လည္း ထည့္သြင္းသင့္ပါတယ္။

ေနာက္ ႏႈတ္ခမ္းေထာင့္စြန္း အက္ကြဲေစတဲ့အေၾကာင္းအရင္းတစ္ခုက အလွျပင္ပစၥည္းေတြမွာ ေတြ႔ရတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ဓာတ္မတည့္မႈေတြ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။

Ref: HFT 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.