မိမိေဖ့စ္ဘြတ္ခ္အေကာင့္ကို လုံလုံျခဳံျခဳံ ထိန္းသိမ္းထားခ်င္တယ္ဆိုရင္

facebook-woman-2-1_2507268b.jpg

ကိုယ္သံုးေနတဲ့ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္ကို အေကာင့္ခိုးရတာမ်ိဳး၊ ဟက္ခ္လုပ္ခံရတာမ်ိဳးေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကိုယ့္ဘက္ကလည္း ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္က တစ္ခ်ိဳ႔ကို feature ေတြကို သိထားမွ ျဖစ္မွာပါ ။ ပထမဆံုးသင္သိထားရမွာက ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္က login verification နဲ႔ alerts ေတြ စီစဥ္ဖန္တီးေပးထားတယ္ဆိုတာပါ။ ဒါေပမယ့္ ေနာက္ထပ္ ေရြးခ်ယ္စရာေတြ တျပဳံၾကီးရိွပါေသးတယ္။ ဥပမာ -trusted contacts (မိမိအေကာင့္ဝင္မရဘဲ ဒုကၡေရာက္တဲ့အခ်ိန္ ေသခ်ာေပါက္အကူအညီေပးႏုိင္တဲ့ ယုံၾကည္အားကူးရတဲ့ friend) ေတြ setting ခ်ိန္ညွိႏုိင္ျပီး ဘယ္ browser၊ ဘယ္ app ကေန sign in ဝင္ခဲ့သလဲဆိုတာ ၾကည့္ရႈႏုိင္ပါတယ္။

Security Settings ေပ့ခ်္မွာ ေတြ႔ရမယ့္ အလြန္အသုံးဝင္တဲ့ feature က "where you've logged in" ပါ။ သင္ဟာ friend place ကိုသြား၊ ကြန္ပ်ဴတာနဲ႔ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္ log in ဝင္လုိက္ျပီး ျပန္ထြက္တဲ့အခါ log out လုပ္ဖုိ႔ ေမ့သြားတယ္ဆိုပါစုိ႔။

ဖုန္းကေနပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ကြန္ပ်ဴတာကေနပဲျဖစ္ျဖစ္ sign out လုပ္ဖုိ႔ ဒီ option ကို အသုံးျပဳႏုိင္ပါတယ္။ "End Activity" ဆုိတဲ့ လင့္ခ္ေလး ႏွိပ္လုိက္ရုံပါပဲ။ Help ေပ့ခ်္သုိ႔ ဝင္ပါက ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္ကေန အရင္ login ဝင္ေရာက္မႈေတြ ေဖာ္ျပေပးထားျပီး အသုံးျပဳရအဆင္ေျပလြယ္ကူတဲ့ wizard-style Security Checkup ကို ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။ တစ္ခ်က္ ႏွိပ္ရုံျဖင့္ sign out ျပဳလုပ္၊ alert ေတြ ျပန္လည္စစ္ေဆးျပီး password လမ္းညြန္ခ်က္ေတြ ရရိွေစပါလိမ့္မယ္။ 

Ref: TOI 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.