ေထာပတ္သီးစိမ္းကို ခဏတြင္း ရင့္မွည့္ေအာင္လုပ္နည္း

e881b6b7-3172-492e-a91b-ca74daa8d824.jpg
ေထာပတ္သီးစားခ်င္စိတ္ျဖစ္လာလို႔ စတုိးဆုိင္သြားတဲ့အခါ လုံးလုံးမမွည့္ေသးတဲ့ ေထာပတ္သီးေတြ တစ္ပုံတစ္ေခါင္း ေတြ႔ပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီအသီးေတြ မွည့္လာဖုိ႔ ေအာင့္အီးျပီး ေစာင့္ေနစရာ မလုိပါဘူး။  ေထာပတ္သီးေတြကို မိနစ္ပုိင္းအတြင္း မလုိင္ကဲ့သို႔ မြတ္ညက္ျပီး ေပ်ာ့အိေစမယ့္ ေသခ်ာတဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခုရိွပါတယ္။ 
 
ဒီ့အတြက္ လုိအပ္သည့္ပစၥည္းေတြကေတာ့  ေထာပတ္သီး ၊ မုန္႔ဖုတ္ဗန္း နဲ႕ ခဲပတ္ တုိ႕ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ 
 
လုပ္ပုံလုပ္နည္း 
၁။ ပထမဆံုး ခဲပတ္ေလးနဲ႕ အသီးတစ္ခုလုံးကို ထုပ္ပိုးေပးပါ။
၂။ မုန္႔ဖုတ္ဗန္းေပၚ ထားလိုက္ပါ။
၃။ မိုက္ခရိုေဝ့မီးဖိုကို ၂၀၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟုိက္မွာ ထား ဒါမွမဟုတ္ ေထာပတ္သီး ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလး မျဖစ္မခ်င္းထားပါ။ ဘယ္ေလာက္မာလဲဆုိတာေပၚမူတည္ျပီး ေပ်ာ့အိလာဖုိ႔ အနည္းဆုံး ၁ နာရီၾကာႏုိင္ပါတယ္။ 
၄။ မိုင္ခရိုေဝ့မီးဖိုထဲကေန ျပန္ထုတ္ပါ။ 
၅။ ေပ်ာ့အိျပီး ရင့္မွည့္ေနတဲ့ ေထာပတ္သီးကို ေရခဲေသတၱာထဲ မေအးမခ်င္းထားပါ။ 
 
အလုပ္လုပ္ပုံ 
ေထာပတ္သီးက ေျဖးေျဖးခ်င္းထြက္ျပီး အသီးကို ရင့္မွည့္ေစတဲ့ ethylene gas ထုတ္လုပ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေထာပတ္သီးကို ခဲပတ္လႊာထဲထည့္ မီးကင္ထားတာေၾကာင့္ gas ေတြက ဝန္းရံထားပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ရင့္မွည့္ျခင္းျဖစ္စဥ္ကို အရွိန္အဟုန္ျဖင့္ တြန္းပို႔ေပးပါတယ္။ 
 
Ref:1mhealthtips
 
0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.