အာလူးကို တစ္ပတ္ ၄ ၾကိမ္ထက္ ပိုစားတာဟာ ေသြးတုိးေရာဂါ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစႏုိင္

potato-food_759_thinkstockphotos-183177166.jpg

အာလူးကို အျပဳတ္၊ မီးကင္၊ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ ဘယ္လုိပုံစံနဲ႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ တစ္ပတ္ ၄ ၾကိမ္ထက္ ပိုစားတာ ေသြးတုိးေရာဂါအႏၱရာယ္ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုက သတိေပးထားပါတယ္။

Brigham and Women's Hospital နဲ႔ အေမရိကန္ ဟားဗက္ေဆးေက်ာင္းမွ သုေတသီေတြက အာလူးကို ကစီဓာတ္နည္းေသာ အသီးအရြက္နဲ႔အတူ တစ္ေန႔တစ္နပ္ စားျခင္းက ေသြးတိုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ပိုနည္းေစပါတယ္။ အေမရိကန္ရဲ႕ အၾကီးစားေလ့လာမႈ (၃) ခုကေန အမ်ဳိးသားနဲ႔ အမ်ဳိးသမီး ၁၈၇၀၀၀ ေက်ာ္ကို ႏွစ္ ၂၀ ေက်ာ္ လိုက္ေလ့လာခဲ့ပါတယ္။

မၾကာမၾကာ အာလူးစားသုံးမႈ အပါအဝင္ ေန႔စဥ္ပုံမွန္ အစားအစာကို ေလ့လာ အကဲျဖတ္ခဲ့ပါတယ္။ ဒီေသြးတုိးေရာဂါအႏၱရာယ္ဟာ က်န္းေရးဆုိင္ရာ ကြ်မ္းက်င္ပညာရွင္တစ္ဦးရဲ႕ စစ္ေဆးေတြ႔ရိွခ်က္ေပၚ အေျခခံထားေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။

ေသြးတုိးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ တျခားအေၾကာင္းကိစၥ ထည့္စဥ္းစားျပီးေနာက္ အာလူးကို အျပဳတ္၊ မီးကင္၊ ထုေျချပီးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ တစ္ပတ္ ၄ ၾကိမ္ထက္ ပုိစားျခင္းက တစ္လ တစ္ခါေလာက္ပဲ စားသူေတြထက္ ေသြးတုိးေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားေၾကာင္း ေတြ႔ရိွခဲ့ပါတယ္။

အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားမ်ား စားသုံးျခင္းက အမ်ဳိးသမီးနဲ႔ အမ်ဳိးသားမ်ားမွာပါ ေသြးတုိးအႏၱရာယ္ ပိုျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အာလူးျပားေၾကာ္ (crisp) စားသုံးျခင္းက ေသြးတုိးမျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ 

Ref: Indianexpress 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.