ပန္းဂ်ံဳနဲ႕ ျပဳလုပ္တ့ဲ ေပါင္မုန္႔ ကုိယ္တိုင္လုပ္စားၾကရေအာင္

diebetics-e1463184214936-630x350.jpg

ပန္းဂ်ံဳနဲ႕ျပဳလုပ္တဲ့ ေပါင္မုန္႕ဟာ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ မတက္တဲ့ အာဟာရတစ္မ်ဳိးျဖစ္ျပီး ဆီးခ်ဳိသမားေတြလည္း စိတ္ခ်စြာ စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။ ဒီေပါင္မုန္႔ ျပင္ဆင္လုုပ္ေဆာင္ဖုိ႔အတြက္ လုိအပ္မွာက. . .

·         တေဆး ပလတ္စတစ္အိတ္အေသး (၁) လုံး

·         ေရေႏြးေႏြးေလး လီတာဝက္

·         ဂ်ဳံမုန္႔ ၅၀၀ ဂရမ္ (၁၇.၆ ေအာင္စ)

·         ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

·         သၾကားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

·         သံလြင္ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း တို႕ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ 

ျပင္ဆင္ပုံျပင္ဆင္နည္း

ဂ်ဳံမုန္႔ကို ဒယ္အိုအၾကီးတစ္ခုထဲေလာင္းထည့္ျပီး တေဆး (၁) ထုတ္၊ ဆားနဲ႔ သၾကားေပါင္းထည့္ပါ။ ေသခ်ာေရာသမေမႊျပီး သံလြင္ဆီေရာထည့္ပါ။  

ေနာက္ ေရေႏြးကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ျပီး တစ္သားတည္းက်သြားတဲ့အထိ ေရာစပ္ပါ။ ျပီးေနာက္ ဂ်ဳံမုန္႔ညက္ကို နာရီဝက္ကေန မိနစ္ ၄၀ ခန္႔ ထားေပးပါ။

အပူေပးစက္ oven ကို ၂၀၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးရပ္စ္ (၃၉၂ ဖာရင္ဟုိက္) အပူမွာ ထားျပီး မုန္႔ကင္တဲ့ဒယ္အုိးကို ေဆးသုတ္ျပီး အထဲမွာ ဂ်ဳံမုန္႔ ထားရပါမယ္။ အပူခ်ိန္ 200 clesius (392 fahrenheit) ျဖင့္ ၄၅ မိနစ္ေလာက္ မီးကင္ေပးရပါမယ္။

ပိုလွျပီး အရသာပုိထူးေအာင္ ေပါင္မုန္႔အေပၚဘက္ျခမ္းကို သံလြင္ဆီနဲ႔ သုတ္လိမ္းေပးပါ။ 

Ref: Finelivingadvice

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.