ရာသီဥတု သာမာန္ထက္ ပိုပူေနခ်ိန္မွာ ဒီအစားအစာေတြ ေရွာင္ဖုိ႕လို

cut_and_cubed_mangos_1348x884.jpg
ဒီႏွစ္ေႏြရာသီရဲ႕ အပူခ်ိန္ဟာ အရင္ကထက္ ပိုတာ အားလံုးအသိပါ။ ဒီေတာ့ အားလံုးကေအးခ်မ္းတဲ့ေနရာမွာေန၊ အနားယူျပီး အစားအေသာက္ေကာင္းေကာင္းကို သံုးေဆာင္ခ်င္ၾကမွာပါပဲ။ ဒါေပမယ့္ Food Republic ရဲ႕အဆိုအရ အခ်ိဳ႕အစားအေသာက္ေတြဟာ အပူခ်ိန္ေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ျပသနာေတြကို ပိုဆိုးေစႏိုင္ပါတယ္။ ပူျပင္းတဲ့ရာသီဥတုမွာ ေရွာင္ရွားဖို႔နဲ႔ သင့္ရဲ႕ကိုယ္ပိုင္အေတြ႕အၾကံဳေတြနဲ႔ခ်ိန္ဆၾကည့္ဖို႔ သူတို႔ရဲ႕အဲဒီ့အစားအေသာက္စာရင္းကို ေလ့လာၾကည့္ပါ။
 
၁။ အနံ႔အရသာျပင္းတဲ့ အစားအေသာက္မ်ား
 
အနံ႔အရာသာျပင္းတဲ့ အစားအေသာက္ေတြမွာေတြ႕ရတဲ့ capsaicin ဓာတ္ကိုစားသံုးမႈဟာ ခဏတာခႏၶာကိုယ္အပူခ်ိန္္လြန္ကဲမႈနဲ႔ ဆက္စပ္ေနပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ျပင္ပမွာအရမ္းပူေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းကအပူခ်ိန္ကို ေလ်ာ့ေနေစဖို႔ နည္းလမ္းေပါင္းစံုနဲ႔ ၾကိဳးပမ္းသင့္ပါတယ္။ အျခားတစ္နည္းနဲ႔ေျပာရရင္ေတာ့ ပူစပ္တဲ့အခ်ည္ရည္ေတြကို အလြန္အကြ်ံစားသံုးေနတာက ရပ္တန္႔ဖို႔ျဖစ္ပါတယ္။
 
၂။ ဆီး႐ႊင္ေစတဲ့အစားအေသာက္မ်ား
 
အျမဲေရဓာတ္နဲ႔ျပည့္၀ေနတာကို သင္လိုခ်င္မွာပါ။ ဒါေၾကာင့္ သင့္ခႏၶာကိုယ္ထဲကေရေတြကို ထုတ္ပစ္မယ့္ အစားအေသာက္ေတြကို ေ႐ွာင္ဖို႔ အၾကံျပဳပါရေစ။ အဲဒီ့အစားအေသာက္ေတြမွာေတာ့ သင့္ခႏၶာကိုယ္ကို အလားတူသက္ေရာက္မႈျဖစ္ေစတဲ့ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္၊ ဆိုဒါ၊ သရက္သီး၊ စမုန္နက္၊ အာတီခ်ဳပ္ နဲ႔ ကညြတ္႐ြက္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။
 
၃။ ပ႐ိုတိန္းပါ၀င္မႈမ်ားေသာ အစားအေသာက္မ်ား
 
ပ႐ိုတိန္းကိုအစားေျခဖ်က္တဲ့အခါ သင့္ခႏၶာကိုယ္ဟာ အလုပ္အမ်ားၾကီးလုပ္ဖို႔ လိုအပ္ျပီး thermogenesis လို႔အမည္ရတဲ့ျဖစ္စဥ္မွာ အပူကိုျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ သစ္သီး၀လံေတြလိုမ်ိဳး ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္နည္းနည္းသာပါတဲ့အျပင္ thermogenesis ျဖစ္စဥ္မွာ စြမ္းအင္နည္းနည္းသာသံုးျပီး အပူထုတ္မႈနည္းတဲ့ အစားအစာေတြကိုစားပါ။ Food Republic ရဲ႕အဆိုအရ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္နဲ႔ယွဥ္ရင္ ပ႐ိုတိန္းကိုေခ်ဖ်က္ဖို႔အတြက္ စြမ္းအင္ ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းကေန ၁၀၀ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိပိုကုန္ပါတယ္။ ဒီတစ္ခုကရတဲ့သင္ခန္းစာကေတာ့ “အသားကို ေလ်ွာ့စားပါ”။
 
Ref:thekitchn.com
 
 
 
1 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.