ဖန္ခြက္ထဲ ေရေႏြးထည့္တဲ့အခါ ဘာ့ေၾကာင့္ အက္ကြဲရသလဲဆိုတာ

maxresdefault.jpg

ဖန္ခြက္ကို ဖန္ထည္မွန္ထည္ပစၥည္းနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတာပါ။ ဖန္ခြက္တစ္ခုထဲ ေရေႏြးေလာင္းထည့္တဲ့အခါ ဖန္ခြက္ရဲ႕ အတြင္းပုိင္းအလႊာက အပူကို စုပ္ယူပါတယ္။ ပစၥည္းတစ္ခုခုဟာ အပူကို စုပ္တဲ့အခါ ျပန္႔ကားလာပါတယ္။ ဖန္ခြက္လည္း အဲဒီ ျခြင္းခ်က္နဲ႔ မကင္းပါဘူး။ ဖန္ထည္မွန္ထည္ဆိုတာ အပူကူးေျပာင္းလို႔ေကာင္းတဲ့ အရာမ်ဳိးမဟုတ္ေတာ့ ဖန္ခြက္အလႊာကေနတဆင့္ အပူကူးေျပာင္းမႈ ေႏွးေကြးပါတယ္။ ဒီေတာ့ ဖန္သားအျပင္လႊာ အေတာ္ေလး ေအးေနေသးတဲ့အခ်ိန္မွာ အတြင္းလႊာ ပူေနပါတယ္။

ဒီအပူခ်ိန္ ကြဲျပားမႈက ဖန္သားအတြင္းလႊာကို အျပင္လႊာထက္ သိသိသာသာ ျပန္႔ကားေစပါလိမ့္မယ္။ ျပန္႔ကားမႈ ပမာဏ ျခားနားမႈက အျပင္လႊာေပၚ တြန္းဖိအား အဆမတန္ သက္ေရာက္ေစပါတယ္။ ယင္းဖိအားကို ဖန္ခြက္ မခံႏုိင္ပါက ဖန္ခြက္ ကြဲပါလိမ့္မယ္။ အတြင္းလႊာနဲ႔ အျပင္လႊာၾကား အပူခ်ိန္ကြဲျပားမႈ အတုိင္းအတာဟာ ဖန္ခြက္ကြဲႏုိင္ေျခရိွမရိွ ဆုံးျဖတ္ပါလိမ့္မယ္။ ေရက သိပ္မပူျပင္းပါက ဖန္ခြက္ကြဲမွာေတာ့ မဟုတ္ပါ။

ဖန္ခြက္မကြဲေအာင္ ကာကြယ္လုိရင္ အပူခ်ိန္ေလ်ာ့ခ် ေပးသင့္ပါတယ္။ အဲဒီအတြက္နည္းလမ္း တခ်ဳိ႕ရိွပါတယ္။

၁။ ဖန္ခြက္ထဲ ေရေႏြးကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ပါ။

၂။ အပူတခ်ဳိ႕ ရွင္းထုတ္ဖုိ႔ ဖန္ခြက္ထဲ သံမဏိဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းထည့္ပါ။ ေရအပူခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ျပီး ဖန္ခြက္အတြင္းလႊာ အနည္းငယ္ ပိုေအးလာမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

၃။ အခန္းအပူခ်ိန္ရိွေရ ၅၀% နဲ႔ ေရေႏြး ၅၀% ျဖည့္ျခင္းျဖင့္ ဖန္ခြက္ကို ေႏြးေအာင္ လုပ္ေပးပါ။ အဲဒီေရကို သြန္ပစ္ျပီး အခန္းအပူခ်ိန္ရိွ ၆၀% နဲ႔ ေရေႏြး ၄၀% နဲ႔ အစားထိုးပါ။ 

Ref: Miniphysics

310 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.