ၾကက္ဥျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္

index.jpeg

ၾကက္ဥျပဳတ္တဲ့အခါ အခ်ိန္က တကယ္ အေရးၾကီးပါတယ္။ ၾကက္ဥျပဳတ္မယ္ဆုိရင္ မွန္ကန္တဲ့ နည္းစနစ္ေလး သိရုံေလးပါပဲ။ ေအာက္ပါတုိ႔က ၾကက္ဥကို အေကာင္းဆုံးျပဳတ္တတ္ေစရန္ လမ္းညႊန္ခ်က္တစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ဥ (၆) လုံး

ေရေအး

ေရခဲ

အသုံးျပဳပစၥည္းမ်ား

ပန္းကန္

လက္ကိုင္တပ္ဒယ္အုိး

အေပါက္ေဖာက္ထားတဲ့ ဇြန္း

ခ်ိန္ကုိက္နာရီ

လမ္းညႊန္ခ်က္မ်ား

၁။ ေရျဖည့္ထားတဲ့ လက္ကုိင္တပ္ဒယ္အုိးထဲ ၾကက္ဥေတြ ထည့္ပါ။ ေရထဲ ၾကက္ဥ တစ္လက္မ ျမဳပ္ေနရပါမယ္။

၂။ အဖံုးဖြင့္လ်က္ ေရကို ဆူေအာင္တည္ပါ။

၃။ မီးအပူရပ္ျပီး ဒယ္အုိးကို ဖုံးပါ။ ေရပြတ္ပြတ္ဆူလာတာနဲ႔ ဒယ္အုိးကို မီးဖိုကေနခ်၊ ျပီးေနာက္ အဖုံးပိတ္ပါ။

၄။ ခ်ိန္ကုိက္နာရီကို လိုသလုိ ခ်ိန္ျပီးေနာက္ ၾကက္ဥ အဖုံးပိတ္ထားတဲ့ ဒယ္အုိးထဲ ၾကက္ဥကို မာခ်င္၊ ေပ်ာ့ခ်င္လားဆိုတာေပၚ မူတည္ျပီး သတ္မွတ္ထားတဲ့ အခ်ိန္အတုိင္းအတာထိ ထားပါ။

၅။ ၾကက္ဥေတြ ညင္သာစြာ ဆယ္ထုတ္ပါ။ ဒါေပမယ့္ ၾကက္ဥက အရမ္းေပ်ာ့ေနရင္ ဒီအဆင့္ကို ေက်ာ္လုိက္ပါ။

၆။ ၾကက္ဥေတြကို ေရခဲေရထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီး အနည္းဆုံး ၁ မိနစ္ၾကာေအာင္ ထားပါ။

၇။ အခြံခြာျပီး သုံးေဆာင္ႏုိ္င္ပါျပီ။

မွတ္ခ်က္။    ။ ပိုတဲ့ၾကက္ဥေတြကို အခြံမခြာဘဲ ေရခဲေသတၱာထဲ ထားပါ။ (၁) ပတ္ထက္မက သိမ္းထားႏုိင္ပါတယ္။

Ref:1mhealthtips
 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.