ငါးဟင္း ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း (၅) သြယ္

fish.jpg

ငါးက က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ျပီး အရသာနဲ႔လည္း ျပည့္စုံပါတယ္။ စုိေျပျပီး သူ႔ရဲ႕ ႏူးညံ့တဲ့ အရသာမပ်က္ေအာင္ ထိန္းသိမ္းတဲ့ နည္းလမ္းေတြ ရိွပါတယ္။ အခ်က္ျပဳတ္ မတတ္တဲ့အခါ ဆုံးရႈံးနစ္နာမႈေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

ဒယ္အုိးျဖင့္ ေၾကာ္ခ်က္နည္း

ဒယ္အုိးနဲ႔ ေၾကာ္တာ လ်င္ျမန္လြယ္ကူတဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခု ျဖစ္ျပီး မီးအပူေၾကာင့္ အနံ႔အရသာ မျပယ္တတ္ပါ။ အဲဒီလုိ ေၾကာ္တဲ့အခါ အိုးနဲ႔ မကပ္ေအာင္ အျမဲတမ္း ဆီကို အနည္းငယ္ ခါခါေပးရပါမယ္။

အရည္တြင္ မီးမွ်ဥ္းမွ်ဥ္းနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ဒီနည္းက ငါးအတြက္ အင္မတန္ အဆင္ေျပပါတယ္။ ေရ သုိ႔မဟုတ္ ႏုိ႔ ကို ပန္းကန္ထဲ ေထာပတ္အနည္းငယ္နဲ႔အတူ ေရာထည့္ရုံသာ ျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒါကို ဂတ္စ္ သုိ႔မဟုတ္ မီးဖိုေပၚ မိနစ္အနည္းငယ္ ခ်က္ျပဳတ္ေပးရပါမယ္။

ေပါင္းျပီး ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္နည္း

ငါးေပါင္းက လြယ္ကူေပါ့ပါးျပီး ေႏြရာသီအတြက္ အေကာင္းမြန္ဆုံးျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္မႈ စတင္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ဟင္းေခတ္အေမႊးၾကိဳင္၊ ခ်င္း သုိ႔မဟုတ္ ပင္စိမ္းျဖင့္ မိနစ္အနည္းငယ္ ႏွပ္ထားေပးရပါမယ္။ ဝါးေပါင္းအုိး အသုံးျပဳမယ္ဆုိပါက ဝါးနံ႔မစြဲေအာင္ ဆလတ္ရြက္ထည့္ေပးပါ။ အရုိးထြင္းျပီးသားဆုိရင္ ၆ မိနစ္သာ ေပါင္းေပးပါ။ ေပါင္းအိုးကို ေရမထိေအာင္ သတိထားျပဳလုပ္ပါ။ ဘာဆီမွ ထည့္စရာ မလိုပါဘူး။

မီးကင္ျခင္း

မီးကင္ဖုိ႔အတြက္ ပါးပါးလီွးထားတဲ့ သံပုယိုသီး တစ္ခ်ပ္ရယ္၊ ခ်င္းအနည္းငယ္ရယ္၊ သံလြင္ဆီအျပင္ လတ္ဆတ္တဲ့ တရုတ္နံနံလုိ ေဆးဖက္ဝင္အရြက္ေတြနဲ႔အတူ ငါးကို ခဲပတ္ေပးရပါမယ္။ အတန္အသင့္ရိွတဲ့ မီးအပူမွာ ၅-၁၀ မိနစ္ မီးကင္းေပးရပါမယ္။

ေမႊေၾကာ္

ငါးကို ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးနဲ႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ ပါဝင္ပစၥည္းေတြ ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီး ေၾကာ္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ 

Ref: Indiatimes

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.