ၾကက္ဥ လတ္ဆတ္မႈ ရိွမရိွ ဘယ္လိုဆုံးျဖတ္မလဲ

index.jpeg

လတ္ဆတ္တဲ့ ျခံထြက္ စားေသာက္ကုန္ပစၥည္းေတြ မရိွဘူးဆိုရင္ စူပါမားကက္ေစ်းဆုိင္ေတြမွာ မျဖစ္မေန ဝယ္စားရေတာ့မွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လုိ႔ အဲဒီကုန္တိုက္ၾကီးေတြမွာ ေရာင္းခ်ေနတဲ့ စားေသာက္ကုန္ပစၥည္းေတြ လတ္ဆတ္မႈရိွမရိွ ဘယ္လုိ ဆုံးျဖတ္ၾကမလဲ။ ကိုယ္ဝယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ လတ္ဆတ္ေနေသးရဲ႕လားဆုိတာ ဆုံးျဖတ္ ေပးႏုိင္တဲ့ ရုိးရွင္းေသာ စမ္းသပ္နည္းတစ္ခုေတာ့ရိွပါတယ္။

ဖန္ခြက္အၾကီးတစ္လုံး၊ ေရအနည္းငယ္နဲ႔ အခ်ိန္ စကၠန္႔အနည္းငယ္ လုိအပ္ပါတယ္။ ပထမဦးဆုံး ေရကို ဖန္ခြက္ထဲ ေလာင္းထည့္ရပါမယ္။ ၾကက္ဥကို ခြက္ထဲ ျဖည္းညင္းစြာ ထည့္ျပီး ဘာျဖစ္လာမလဲ ေစာင့္ၾကည့္ရပါမယ္။
ၾကက္ဥက လတ္ဆတ္ေနေသးတယ္ဆုိရင္ လုံးလုံးျမဳပ္ဝင္ျပီး ေအာက္ေျခအထိ ထိုးက်သြားပါလိမ့္မယ္။ အနည္းငယ္ၾကာျပီးတဲ့ ၾကက္ဥဆိုရင္ ေအာက္ေျခကို အနည္းငယ္သာထိျပီး က်န္အပိုင္းက အေပၚပင့္ေနပါလိမ့္မယ္။
မေကာင္းေတာ့တဲ့ ၾကက္ဥေတြက်ေတာ့ ေရမ်က္ႏွာျပင္မွာ ေပါေလာေပၚေနပါလိမ့္မယ္။

အဲဒီလုိ ၾကက္ဥမ်ဳိးဆိုရင္ စားဖို႔ မသင့္ေတာ့ပါဘူး။ ၾကက္ဥရဲ႕ လတ္ဆတ္မႈကို စစ္ေဆးေပးမယ့္ ေနာက္နည္းလမ္းတစ္ခုက ၾကက္ဥတစ္လုံးကို လက္မွာထားျပီး နားရြက္နဲ႔ ကပ္ကိုင္ေပးဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ျဖည္းျဖည္းေလး လႈပ္ျပီး အထဲကလာတဲ့အသံကို နားေထာင္ရပါမယ္။ ဘာသံမွ မၾကားရပါက ၾကက္ဥက လတ္ဆတ္ေနေသးတဲ့ သေဘာပါ။ အသံတခ်ဳိ႕ၾကားေနရပါက ဥကၾကာေနျပီျဖစ္ျပီး မစားသင့္ေတာ့ပါဘူး။

Ref:goodmorningcenter
 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.