ေဆာင္းရာသီမွာ မႈိေတြ ဘာေၾကာင့္ စားေပးသင့္သလဲ

index.jpeg

ေဆာင္းရာသီအေတာအတြင္း ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ခႏၶာကိုယ္ဟာ vitamin D ခ်ဳိ႕တဲ့မႈ ရင္ဆုိင္ေနရျပီး လူေတြ အိမ္ျပင္သိပ္ မထြက္ၾကတာေၾကာင့္ ၾကီးမားတဲ့ ျပႆနာတစ္ခုျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ တျခားအေရးၾကီး ဗီတာမင္ဓာတ္အမ်ားစုကို သဘာဝ အစားအေသာက္ေတြမွာ ေတြ႔ႏုိင္ျပီး အဲဒီအရာေတြကို စားသုံးေပးျခင္းက ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ လိုအပ္ခ်က္ေတြကို ျဖည့္သြင္းေပးပါတယ္။

မၾကာေသးမီ သုေတသနျပဳခ်က္မ်ားက မိႈေတြမွာ vitamin D လြန္စြာၾကြယ္ဝျပီး ေဆာင္းရာသီအခ်ိန္မွာ ေနေရာင္ျခည္ဓာတ္ကို အစားထုိးစားေပးႏုိင္ပါတယ္။ လူေတြမွာလုိ မႈိေတြက vitamin D ဓာတ္ကို သဘာဝအေလ်ာက္  ေထာက္ပံ့ေပးျပီး လူ႔ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ အရမ္းအက်ဳိးျပဳႏုိင္ပါတယ္။

ေစ်းဆုိင္ကေန ဝယ္တဲ့ မႈိ ၁၀၀ ဂရမ္မွာ ဗီတာမင္-ဒီ 2.3 mcg ပါဝင္ပါတယ္။ ေနစဥ္စားသုံးသင့္သည့္ ပမာဏရဲ႕ ၂၃% ရိွျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဒီပမာဏဟာ ေနေရာင္ျခည္နဲ႔ အနည္းငယ္ထိေတြ႔ေပးပါက ပိုမ်ားလာႏုိင္ပါတယ္။ မိႈေတြကို ေနေရာင္နဲ႔ နာရီနဲ႔ခ်ီ ထိေတြ႔ေစပါက ၁၀၀ ဂရမ္မွာ vitamin D 10mcg ပမာဏ ထုတ္လုပ္ေပးမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ မႈိဟာ အထူးေကာင္းမြန္တဲ့ ေရြးခ်ယ္စရာတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ မၾကာမၾကာ စားေပးပါ။

Ref:healthyfoodstar

1 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.