ပုပ္သိုးလြယ္တဲ့ သစ္သီးေတြကို အခ်ည္းနီးမျဖစ္ေအာင္ ဒီလိုနည္းလမ္းေတြ ျပဳလုပ္ထားႏိုင္

364b1d39_mason-jar-fruit.xxxlarge_2x.jpg

ဘယ္ရီသီး ျပည့္ျပည္ျဖိဳးျဖိဳးမ်ား၊ အရည္ရႊမ္းတဲ့ ဖရဲသီး၊ အန႔ံစူးစူး နာနတ္သီးနဲ႔ ၾကြပ္ဆတ္တဲ့ ပန္းသီးေတြကို ဝယ္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ပုံေအာျပီး ဝယ္ထားတတ္ၾကပါတယ္။ ျပသနာက ဒီသစ္သီးေတြအမ်ားစုဟာ  ၾကာၾကာ အထားမခံတဲ့ သစ္သီးမ်ားျဖစ္ျပီး စားသုံးႏုိင္တဲ့ အခ်ိန္ကာလတစ္ခု ေက်ာ္လြန္ဖုိ႔ အင္မတန္ လ်င္ျမန္လြယ္ကူပါတယ္။ ဒီေတာ့ အမွည့္လြန္၊ ပုပ္သုိးသြားတဲ့ သစ္သီးမ်ား မၾကာခဏ လႊင့္ပစ္ရတာ ႏွေမွ်ာတသျဖစ္ေနမိတယ္ဆိုရင္ ဒီနည္းလမ္းေလး သုံးၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

သစ္သီးေတြက အခ်ည္းႏွီး မျဖစ္ရေလေအာင္ ျပဳလုပ္ထားႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းမွာေတာ့

အဆင့္ – ၁

သစ္သီးေတြကုိ ဇလုံ၊ ေရခဲေသတၱာထဲ ေခ်ာင္ထုိးျပီး သိုဝွက္ မထားပါနဲ႔။ အဲဒီလုိလုပ္မယ့္အစား ၾကဳိတင္ျပင္ဆင္ထားလုိက္ပါ။

အဆင့္ – ၂

အမွည့္လြန္ေတြကို ေလလုံတဲ့ ထည့္စရာဗူးေတြထဲ ထည့္ပါ။ ဆုိလုိတာက ဘယ္ရီသီးေတြကို ေဆးေၾကာသန္႔စင္ျပီး လုံးဝေျခာက္ေအာင္လုပ္ျခင္း။ ေရွာက္ (သံပုရာမ်ဳိးဝင္အသီးမ်ား)ဆို အခြံႏြာ အပုိင္းပုိင္းျဖစ္ေအာင္လီွးျခင္း။  ေနာက္ျပီး တျခားအသီးေတြဆုိရင္ အခြံခြာျပီး အတုံးေလးေတြ တံုးေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။

အဆင့္ – ၃

ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ပါ။ ဒါဟာ မိမိ ကုိယ္ပုိင္ သစ္သီးသုတ္တစ္မ်ိဳး ျပဳလုပ္ေနတာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။

Ref: popsugar

361 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.